Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a primit acordul Guvernului sa angajeze 35 de persoane si sa ridice cheltuielile cu salariile cu peste 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro) pentru personalul nou-angajat, ceea ce presupune costuri lunare de peste 25.550 lei cu fiecare nou angajat in acest an, scrie Mediafax.
Acordul a fost emis de Guvern printr-un memorandum aprobat in sedinta de miercuri.

Potrivit Executivului, documentul prevede "majorarea numarului de personal prognozat la finele anului 2013 la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti cu 35 de persoane, cu incadrarea in numarul de personal aprobat, si majorarea cheltuielilor cu salariile pentru personalul nou angajat cu suma de 5.366,44 mii lei".

Raportat la numarul de noi angajati si la cheltuielile suplimentare cu salariile prevazute pentru acestia rezulta ca, la CN Aeroporturi Bucuresti, se va cheltui pentru fiecare dintre acesti noi angajati peste 153.300 lei/persoana doar pentru al doilea semestru al acestui an, respectiv mai mult de 25.550 lei/persoana in fiecare din cele sase luni ramase din acest an, in ipoteza ca noii angajati ar incepe sa fie remunerati chiar din aceasta luna..

Conform proiectului de buget pentru acest an al CN Aeroporturi Bucuresti, totalul cheltuielilor cu salariile se ridica la 76,7 milioane lei, la care se adauga alte 18 milioane lei pentru bonusuri, iar castigul mediu lunar pe salariat, cu bonusuri in lei si natura, se cifreaza la 6.081 lei.

La CN Aeroporturi Bucuresti lucreaza 1.300 de angajati.

Anul trecut, veniturile companiei au crescut cu 15%, la 609,4 milioane lei, fata de anul precedent, pe fondul cresterii numarului de pasageri si a unor noi operatori care au apelat la serviciile aeroporturilor din Bucuresti, iar profitul s-a plasat la 67,9 milioane lei, apropiat de cel din 2011.

Compania si-a inceput activitatea in februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi din Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri