Pascariu a declarat ca va contesta in instanta decizia si chiar va cere daune interese.

"Trebuie sa ma consult cu avocatii. Daca este schimbat Consiliul de Administratie pentru a mentine in functie directorul general s-a rasturnat ordinea fireasca a lucrurilor si nu mai vorbim de guvernanta corporativa", a spus Pascariu.

Ministerul Transporturilor a revocat intreg Consiliul de Administratie al Tarom, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

"Revocarea tututor membrilor CA s-a facut deoarece au incalcat statutul si mandatul cand au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an (...) Se considera ca afirmatiile din presa membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei", a declarat

Teodora Trandafir, purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor, intr-o conferinta de presa.

Noul Consiliu de Administratie numit de AGA este alcatuit din Dante Stein - consilier al primului ministru, Manuel Donescu -secretar de stat in Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing si Razvan Filipescu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Consiliul de Administratie revocat a fost format din Dan Pascariu (presedinte), Valentin Macec (vicepresedinte), Ciprian Ladunca (membru), Marius Ghenea (membru) si Dumitru Prunariu (membru).

Citeste si:

Purtatorul de cuvant a mai spus ca ministerul a propus noului Consiliul de Aadministratie sa analizeze in perioada urmatoare activitatea directorului executiv al Tarom, Christian Heinzmann, si modul in care acesta si-a indeplinit atributiile.

"Ministerul Transporturilor nu are nici o pozitie pro nici una contra asupra mandatului domnului Heinzmann. Se va face o evaluare de catre noul Consiliu de Administratie, iar obiectivul este ca Tarom sa intre in parametri normali", a adaugat Trandafir.

Tarom a publicat vineri un anunt prin care vrea sa recruteze patru manageri, pentru pozitiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operatiuni (COO) si comercial (CCO), termenul limita pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann va expira in luna noiembrie a acestui an, dupa ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte intre acesta si administratori.

Heinzmann, cu o experienta de peste 25 de ani in industria aviatica, a anuntat in iunie ca a semnat un document la solicitarea presedintelui Consiliului de Administratie, Dan Pascariu, care prevede printre altele ca durata mandatului sau a fost redusa de la patru ani la un an.

In replica, seful CA, Dan Pascariu, afirma la vremea respectiva ca exista mai multe nemultumiri la adresa activitatii lui Heinzmann, iar reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.