Rand Refinery, cel mai mare producator de aur din lume, intra pe piata romaneasca

Rand Refinery, principalul furnizor de aur din lume, va intra saptamana viitoare pe piata romaneasca.

Compania a rafinat aproape 50.000 tone de aur pur de la infiintare, ceea ce reprezinta 30% din cantitatea totala de aur rafinata in lume pana in prezent.

Rand Refinery a fost creata 1920, in Africa de Sud, de catre Ministerul Minelor, cu scopul de a rafina aurul din minele nationale

Companie produce o gama larga de produse finite, de la lingouri turnate, la lingouri stantate, monede, medalioane si plancheti, semi-fabricate pentru industria bijuteriilor si industria producatoare.

Rand Refinery este singura companie autorizata legal sa bata moneda sud africana Kruggerrand.

Citeste si:
Romanii, campioni internationali la robotica in Africa de Sud
Romania a castigat locul...

Pe langa serviciile de topire, rafinare si imprimare, Rand Refinery ofera si o gama larga de servicii suport, de la logistica pana la depozitare de valori. Compania este agent exclusiv de depozitare pentru metale pretioase pentru clientii sai, iar divizia de marketing international se ocupa de distributia produselor Rand in toata lumea.

Cei mai mari actionari ai companiei sunt AngloGold Ashanti - 42,41% si Sibanye Gold - 33,15%. Pentru 2012, Rand Refinery a raportat venituri de 870 milioane ranzi (58 milioane euro), in crestere cu 48%, si un profit dublu, de 251 milioane ranzi (16,7 milioane euro), conform unui raport al companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Pandemia aduce și oportunități: care este viziunea șefului Casa Rusu
Setari Cookie-uri