Rand Refinery, principalul furnizor de aur din lume, va intra saptamana viitoare pe piata romaneasca.

Compania a rafinat aproape 50.000 tone de aur pur de la infiintare, ceea ce reprezinta 30% din cantitatea totala de aur rafinata in lume pana in prezent.

Rand Refinery a fost creata 1920, in Africa de Sud, de catre Ministerul Minelor, cu scopul de a rafina aurul din minele nationale

Companie produce o gama larga de produse finite, de la lingouri turnate, la lingouri stantate, monede, medalioane si plancheti, semi-fabricate pentru industria bijuteriilor si industria producatoare.

Rand Refinery este singura companie autorizata legal sa bata moneda sud africana Kruggerrand.

Pe langa serviciile de topire, rafinare si imprimare, Rand Refinery ofera si o gama larga de servicii suport, de la logistica pana la depozitare de valori. Compania este agent exclusiv de depozitare pentru metale pretioase pentru clientii sai, iar divizia de marketing international se ocupa de distributia produselor Rand in toata lumea.

Retail jobs

Cei mai mari actionari ai companiei sunt AngloGold Ashanti - 42,41% si Sibanye Gold - 33,15%. Pentru 2012, Rand Refinery a raportat venituri de 870 milioane ranzi (58 milioane euro), in crestere cu 48%, si un profit dublu, de 251 milioane ranzi (16,7 milioane euro), conform unui raport al companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri