Termenul limita de depunere a ofertelor a expirat vineri, la ora 11:00. Un numar de patru potentiali investitori a achizitionat caietul de prezentare care detaliaza procedura si etapele vanzarii fluxului de productie al Oltchim.

"Dupa expirarea termenului limita, a fost depusa o oferta din partea unui potential investitor. Urmarind prevederiie caietului de prezentare, oferta depusa peste termen nu a fost luata in considerare si urmeaza sa fie returnata", se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori de consortiul de administratori judiciari ai Oltchim, scrie Mediafax.

In luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Oltchim, a infiintat o noua firma, denumita Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic. Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezinta limita maxima de pret.

"O parte dintre investitori, interesati de functionarea in sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinaria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp in care estimeaza ca vor finaliza negocierile care le garanteaza preluarea rafinariei odata cu Oltchim SPV", se spune in comunocat. Consortiul de administratori judiciari va convoca adunarea creditorilor si va propune repetarea procedurii cu un nou termen limita de depunere a ofertelor angajate.