Consiliul Director al Alstom a dat aviz pozitiv ofertei propuse de grupul american GE si a desemnat o comisie independenta sa evalueze tranzactia pana la 2 iunie.

Daca evaluarea va avea concluzii favorabile, Alstom va intra in negocieri in exclusivitate cu GE.

Siemens se poate inca implica printr-o oferta concurenta, compania germana anuntand in cursul zilei de marti ca va face o oferta pentru Alstom dupa ce va dobandi accesul la anumite informatii financiare.

Citeste si:

Alstom produce echipamente energetice si trenuri de mare viteza, inclusiv cunoscutele TGV, si poarta discutii cu GE de mai multe saptamani. Grupul vizeaza preluarea operatiunilor Alstom din domeniul energiei, care reprezinta 70% din afacerile companiei franceze.

Daca aceasta oferta va fi aprobata si definitivata, Alstom se va concentra pe sectorul Transport, in care este lider global. Alstom va utiliza veniturile din aceasta tranzactie pentru a-si consolida afacerile in Transport si pentru a facilita o dezvoltare ambitioasa, plata datoriilor si a actionarilor.

Siemens a cerut Alstom acces la datele financiare si permisiunea de a realiza interviuri cu managementul, a anuntat marti grupul german intr-un comunicat. Surse apropiate situatiei au declarat pentru Bloomberg ca Siemens este dispus sa faca o oferta financiara cel putin la fel de atractiva ca cea a GE.