Cumparatorul operatiunilor grupului Lafarge din Ecuador este Union Andina de Cementos S.A.A. (UNACEM), iar noul proprietar va intra in posesia unei facilitati de productie de 1,4 milioane de tone de ciment pe an. Fabrica Lafarge este situata in nodul tarii, in apropierea orasului Otavalo.

Vanzarea operatiunilor din statul sud american este un prim pas spre obiectivul gigantului francez de a-si reduce datoriile la sub 9 miliarde de euro in 2014.

Holcim si Lafarge, doi dintre cei mai mari producatori de ciment la nivel global, au anuntat in urma cu o luna cea mai mare fuziune din industria de profil, in urma careia cele doua companii isi propun sa reduca supracapacitatea de productie din piata care a „ingropat” sectorul constructiilor in ultimii ani.

Insa fuziunea dintre cei doi giganti ii va forta pe Holcim si Lafarge ca pe majoritatea pietelor pe care activeaza sa fie nevoite sa vanda o parte din active, ca urmare a rigorilor venite din partea Comisiei Europene si a insitutiilor de reglementare. Fuziunea dintre Holcim si Lafarge va crea astfel un gigant cu vanzari de 44 de miliarde de dolari si o valoare de circa 60 de miliarde de dolari. Este de asteptat ca francezii de la Lafarge si elvetienii de la Holcim sa vanda active in valoare de 5 miliarde de euro (6,97 mld. $), cu precadere in Vestul Europei

Sursa foto: lafarge.com