Cel putin 186 de membri ai personalului navigant al Malaysia Airlines au parasit compania aeriana afectata de doua catastrofe aviatice in cursul acestui an, a anuntat compania.

Multi dintre angajatii Malaysia Airlines au demisionat sub presiuni ale familiei si din cauza temerilor pentru siguranta lor, relateaza AFP. Compania din aceasta mica tara din Asia de Sud-Est, care, inainte de inceputul acestui an, beneficia de o buna reputatie in privinta sigurantei, s-a aflat in pragul unei crize dupa o dubla tragedie: un avion cu 239 de persoane la bord a disparut misterios intre Kuala Lumpur si Beijing la 8 martie (zborul MH370), iar un alt aparat, cu 298 de persoane la bord, a fost doborat de o racheta la 17 iulie (zborul MH17) deasupra Ucrainei, intr-o zona controlata de separatistii prorusi.

Malaysia Airlines a precizat ca 186 dintre angajatii din randul personalului navigant au parasit compania in primele sapte luni ale anului, numerosi dintre cei care au demisionat facand referire la presiuni ale familiei in urma celor doua catastrofe aviatice, potrivit Mediafax.

"Dupa incidentul MH17, demisiile in randul personalului navigant au atins varful, dar acum s-au diminuat si au ajuns la niveluri obisnuite", a anuntat compania, intr-un comunicat. "Numerosi dintre cei care au demisionat au mentionat presiuni din partea familiei pentru motivarea demisiei, provocate de tragediile zborurilor MH17 si MH370", a adaugat Malaysia Airlines.

Abdul Malek Ariff, secretarul general al sindicatului personalului navigant, a declarat luni pentru cotidianul Edge Financial Daily ca insotitoarelor de bord "le este acum teama de zbor". Deficitul in randul personalului navigant ii obliga astfel pe insotitorii de zbor sa lucreze pana la 12 ore pe zi, a adaugat liderul acestui sindicat reprezentand 8.000 de salariati ai companiei, cu 19.500 de angajati.

Malaysia Airlines a precizat ca le ofera consiliere psihologica angajatilor companiei.

Sursa foto: Avion Malaysia Airlines/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri