"Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca ajutorul de salvare temporar in valoare de 167 de milioane de lei (aproximativ 37,7 milioane de euro) care urmeaza sa fie acordat de autoritatile romane Complexului Energetic Hunedoara, producatorul de energie electrica si termica detinut de stat din Romania, este conform cu normele UE privind ajutoarele de stat. Comisia a constatat, in special, ca ajutorul a fost limitat la suma necesara pentru a-i permite CE Hunedoara sa isi desfasure in continuare activitatile de exploatare a centralelor sale electrice in urmatoarele sase luni", potrivit unui anunt al CE.

Guvernul va acorda complexului energetic imprumuturi pe termen scurt care sa ii permita sa isi plateasca creditorii si sa isi mentina activitatile de exploatare pana cand va fi in masura sa prezinte un plan de restructurare.

La sfarsitul celor sase luni, producatorul de carbune si electricitate va rambursa ajutorul sau Romania va notifica un plan de restructurare, care va stabili masurile de asigurare a viabilitatii pe termen lung a companiei. Ca urmare a pierderilor inregistrate in 2013 si in 2014, Complexul Energetic Hunedoara se confrunta cu probleme grave de lichiditate, arata CE.

Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petrosani, judetul Hunedoara, detine o cota de piata de aproximativ 5% din productia de energie electrica din Romania si are aproximativ 6.500 de angajati.