Chimcomplex incearca din nou sa cumpere Oltchim, dupa ce a pierdut in fata lui Dan Diaconescu la licitatia din 2012

Compania Chimcomplex SA Borzesti, controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, incearca sa cumpere active ale combinatului chimic Oltchim din Ramnicu Valcea, la care deruleaza in prezent o procedura de audit, potrivit unui comunicat transmis, luni, de companie.

Chimcomplex a participat si la licitatia din 2012, pentru privatizarea Oltchim, dar a pierdut in fata lui Dan Diaconescu, care a anuntat o oferta mai buna financiar, conform News.ro

Privatizarea a fost anulata ulterior, autoritatile statului motivand decizia prin faptul ca Dan Diaconescu nu a putut demonstra ca detine suma ofertata.

"In urma finalizarii auditului, conducerea Chimcomplex a anuntat ca se pregateste sa depuna o oferta pentru preluarea activelor functionale ale Oltchim”, se arata intr-un comunicat al SC Chimcomplex SA Borzesti.

Presedintele consiliului de administratie al Chimcomplex a convocat , luni, o adunare a actionarilor,carora li se cere sa aprobe sdepunerea unei oferte pentru a cumpara active ale Oltchim.

Chimcomplex sustine ca intentioneaza ca, impreuna cu Oltchim, sa infiinteze Compania Nationala de Chimie, care sa revigoreze industria chimica din Romania.

Sursa foto: Baramee Thaweesombat / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri