Companiile din intreaga lume pierd, anual, zeci de miliarde de dolari din cauza penelor de curent, insa din ce in ce mai multe companii, inclusiv din Romania, incep sa ia o serie de masuri de siguranta.

In fiecare zi au loc mii de pene de curent in intreaga lume, insa unele dintre ele sunt deosebit de nocive pentru lumea businessului.

Care au fost cele mai mari pene de curent din istorie

In 2012, 30 si 31 iulie, India a fost afectata de cea mai mare pana de curent din istoria omenirii. In zona cufundata in bezna locuiau, in acel moment, 670 de milioane de oameni, de aproape 35 de ori mai multi decat intreaga populatie a Romaniei sau 9% din populatia globului, conform mentalfloss.com.

O alta pana de curent care a avut loc in India in 2001 a afectat 210 milioane de oameni. In noiembrie 2014, o pana de curent a lasat in bezna 150 de milioane de oameni din Bangladesh. In ianuarie 2015, 140 de milioane de pakistanezi (dintr-o populatie totala de aproape 200 de milioane) au fost afectati de o pana masiva de curent, conform Wikipedia.

La 31 martie 2015, 70 de milioane de turci s-au confruntat cu o problema similara. Nici Occidentul nu a fost ocolit de penele de curent: in 2003, 55 de milioane de oameni din Italia si Elvetia au ramas pe intuneric din cauza celei mai mari pene de curent din Europa occidentala.

Cati bani pierd companiile din cauza penelor de curent

Un studiu a demonstrat ca, in SUA, companiile pierd, intr-un singur an, 80 de miliarde de dolari din cauza penelor de curent (aproape o jumatate din produsul intern brut al Romaniei). Chiar si micile companii pierd cel putin 1.000 de dolari pe ora prin scaderi ale incasarilor si ale productivitatii atunci cand se confrunta cu o pana de curent.

Cum pot fi rezolvate problemele penelor de curent

Penele de curent pot fi evitate cu ajutorul unei solutii foarte simple.

Un specialist din cadrul unei companii de electricitate a declarat, pentru standbypowerhouston.net, ca „pierderile in productivitate si in vanzari sunt mult mai mari decat costurile instalarii unui generator de curent pentru o companie. Fiecare minut in care nu poti raspunde la telefon genereaza pierderi de bani la fiecare nivel”. Acesta este si motivul pentru care din ce in ce mai multe companii achizitioneaza un astfel de grup electrogen pentru a elimina definitiv problema penelor de curent.

Un grup electrogen reprezinta o sursa energetica de rezerva foarte importanta, mai ales in situatiile marilor consumatori sau a unitatilor productive, unde penele de curent pot provoca mari pagube. Spre exemplu, lipsa temporara a curentului electric este deosebit de daunatoare in spitale, hoteluri, pensiuni, restaurante, cladiri rezidentiale, sedii de firma, unitati de productie sau chiar locuinte personale.

In plus, tot mai multi romani aleg astfel de grupuri electrogene pentru a alimenta cu energie electrica zone mai greu accesibile, unde se afla santiere in constructie, instalatii eoliene, sisteme agricole sau cabane izolate.

Ce alte probleme de electricitate pot afecta activitatile companiilor, conform power-solutions.com:

1. Caderile de tensiune


Caderile de tensiune au loc atunci cand tensiunea este cu peste 110% mai mare decat in mod normal. Cauza principala este inchiderea unor echipamente electrice masive. Cea mai cunoscuta solutie de evitare a unei astfel de probleme este instalarea unui regulator de tensiune sau a unei surse neintrerupte de alimentare.

2. Varfurile de inalta tensiune

Varfurile de inalta tensiune se petrec atunci cand voltajul creste, brusc, pana la aproape 6.000 de volti. Cauzele principale sunt fulgerele care lovesc diferite echipamente in apropiere. Solutia: un regulator de tensiune.

3. Socurile electrice


Socurile electrice sunt cele mai daunatoare pentru echipamentele care functioneaz pe baza de electricitate, iar solutia este identica: instalarea unui regulator de tensiune.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri