In cazul in care s-ar intampla o tragedie similara celei de la Colectiv, pacientii vor fi trimisi in strainatate, in spitalele din tara putandu-se conta pe tratarea a 10-20 de pacienti, a declarat joi ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, la conferinta cu tema "Criza sistemului medical romanesc. Accesul pacientilor la tratament", organizata de News.ro.

La conferinta a fost difuzat un material video in care supravietuitorii incendiului din Colectiv povestesc calvarul din 30 octombrie 2015, dar si experienta traita in spitalele din Romania, prin comparatie cu metodele de tratament si cu dotarile spitalelor din strainatate in care au fost transferati.

Facem ce ar fi trebuit sa facem si anul trecut, trimitem pacientii in strainatate. Contam pe tratarea a 10-20 de pacienti in Romania - Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii

Organizarea sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat si capacitatea Romaniei de a face fata unor situatii critice sunt printre temele conferintei.

Citeste si:
Banicioiu, audiat in "Colectiv": Am facut tot ce era omeneste posibil
Nicolae Banicioiu, audiat in...

Sursa foto: fam_photo / shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Concedierea medicilor care iau spaga: ce spun sindicalistii