"Am vazut cativa dintre accidentatii de la Colectiv, mai ales dintre cei care incep sa se recupereze si incep sa se recupereze atat fizic, cat si psihic, pentru ca au trecut printr-o trauma profunda, ma bucur sa vad ca lucrurile incep sa o ia pe fagasul normal", a spus Ciolos, la finalul vizitei, scrie Mediafax.

In acest context, premierul a anuntat ca ministerul de resort va elabora un program care va fi destinat tratarii victimelor care au suferit afectiuni similare celor de la clubul Colectiv."Dincolo de acest caz, am vorbit cu domnul ministru al Sanatatii si ministerul pregateste pentru anul urmator un program pentru arsi pentru a putea actiona in mod specific atunci cand e cazul in astfel de situatii", a spus prim-ministrul.

Totodata, el a anuntat ca Guvernul urmeaza sa decida rambursarea costurilor pentru cei transportati in UE si in afara UE, iar Ministerul Muncii va acorda un ajutor pentru insotitorii celor care au fost sau sunt tratati in Romania.

Premierul Dacian Ciolos a facut, miercuri dimineata, o vizita la Spitalul de Arsi, unde se afla 11 dintre cele 39 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv care mai sunt internate in spitalele din Capitala.

Premierul Dacian Ciolos declara, sambata, ca i-a cerut ministrului Sanatatii sa monitorizeze situatia pacientilor care au suferit in urma accidentului de la clubul Colectiv si sa-l informeze periodic.

Citeste si:

"Am cerut ministrului Sanatatii sa continue sa urmareasca foarte atent situatia persoanelor care au suferit arsuri si anumite consecinte de sanatate in urma accidentului de la Colectiv si sa am o informare periodica atat in privinta evolutiei situatiei celor care sunt internati in tara, cat si a celor internati in strainatate", a spus Ciolos.

In spitalele din Capitala mai erau internate, marti, 39 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 10 sunt in stare critica si grava, alti aproape 30 de pacienti fiind spitalizati in clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia si Germania.

Potrivit datelor Ministerului Sanatatii (MS), marti dimineata erau internati in spitale din Capitala 39 de raniti, dintre care la Spitalul de Arsi 11 pacienti, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 9, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 5, la Spitalul Elias - 3, la Spitalul Militar Central - 4, la Spitalul Floreasca - 3, la Spitalul Universitar de Urgenta - 2, la Spitalul "Dimitrie Gerota" si la Institutul "C.C. Iliescu" - cate un pacient.

Ministerul Sanatatii a precizat ca 42 dintre ranitii care au fost tratati, dupa incendiul din 30 octombrie, in spitale din Capitala au fost externati. Alti 39 de raniti au fost transferati din spitale din Capitala in unitati sanitare din strainatate, insa zece au decedat, trei in Marea Britanie, doi in Germania, unul in Israel, doi in Olanda, unul in drum spre Elvetia si unul in Franta.

In spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate in stare stabila, dintre care cinci cu progrese punctuale, a precizat Ministerul Sanatatii. In Marea Britanie au fost transferati noua raniti, dintre care trei au decedat, ceilalti sase pacienti fiind

Sursa foto: Shutterstock