Gigantul Amazon va lansa pe 8 noiembrie serviciul de curierat Amazon Key, care va permite curierilor sa livreze produsele direct in casele clientilor, chiar si atunci cand acestia nu sunt acasa, scrie CNN.

Desi nu suna tocmai sigur, Amazon propune o modalitate de a permite curierilor sa livreze produsele cand proprietarii nu sunt acasa. Acestia vor fi nevoiti sa isi achizitioneze un kit ce va cuprinde o camera de securitate Amazon si o incuietoare "smart", care vor inregistra procesul si cu ajutorul carora clientii vor putea vizualiza pe telefon imagini cu livrarea produselor.

Utilizatorii care vor sa incerce Amazon Key trebuie sa selecteze optiunea de livrare "in-home" atunci cand comanda un produs. Cand curierul ajunge la destinatie, Amazon verifica adresa si timpul de livrare si permite curierului accesul in casa clientului. Acesta poate vizualiza imaginele de pe telefon din moment ce camera video inregistreaza intreg procesul.

Curierul nu va primi un cod de acces sau o cheie, mai mentioneaza Amazon.

De asemenea, gigantul american precizeaza ca Amazon Key nu este doar pentru livrari, ci poate fi folosit si pentru a permite familiei sau prietenilor acces atunci cand propriertarul nu este acasa, dar si persoanelor care se ocupa de curatenie, bone sau persoane care ingrijesc animalele de companie.

Amazon Key va fi disponibil doar pentru membrii premium, in 37 de orase din Statele Unite ale Americii, pentru inceput.

Amazon nu este primul retailer care experimenteaza livrarea la distanta. Luna trecuta, Walmart a anuntat ca testeaza un serviciu care permite curierilor de la startup-ul Deliv sa intre in casa clientilor, pentru a lasa cumparaturile. Mai mult, acesta va avea acces si la frigiderul clientilor, cel mai probabil, pentru a plasa cumparaturile. In schimb, in cazul serviciului Walmart, soferul primeste un cod de acces unic pentru o blocare inteligenta, iar clientii pot viziona livrarea pe camerele de securitate.

Sursa foto: Shutterstock/ Ken Wolter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri