Producatorul de materiale de constructii AdePlast anunta o crestere de 97% la exporturi, la 9 luni si a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 17%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

AdePlast a inregistrat un avans de 17% la 9 luni, din aceasta crestere 37% se datorandu-se polistirenului. Dupa trei trimestre, AdePlast a reusit sa livreze peste un milion de metri cubi de polistiren, depasind cu 87.000 de metri cubi productia din aceeasi perioada a anului trecut. Pana la sfarsitul anului compania estimeaza vanzari totale de peste 90 de milioane de euro.

“La export am avut un avans considerabil inca din prima jumatate a anului, iar pana in al treilea trimestru, am reusit aproape sa dublam nivelul de business pe aceasta zona. Totul se datoreaza unei cresteri exponentiale a cererilor pentru produsele noastre in tari ca Bulgaria sau Ungaria. Aici proiectele de termoizolatii se desfasoara intr-un ritm galopant, date fiind fondurile europene accesate in ultimul an pentru eficentizarea energetica”, declara Daniel Stancescu, CEO AdePlast.

Compania exporta mortare, vopseluri si termosisteme in tari precum Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Austria, Italia, Germania si Spania, iar cu noua platforma de la Craiova va prelua comenzi pentru tarile din fosta Iugoslavie. Zilnic, de pe platforma din Ploiesti pleaca 80 de tiruri cu produse AdePlast, dintre care opt in afara tarii.

“Marea Britanie este o alta destinatie de export care se va dezvolta odata certificarea pe care am obtinut-o chiar luna trecuta de la The British Board of Agrements (BBA), cel mai prestigios organism de auditare in domeniul materialelor de constructii. Auditul a fost efectuat pentru unul dintre mortarele produse pe platforma de la Oradea, si anume adezivul Polistirol Premium”, precizeaza Daniel Stancescu.

Romania este una dintre cele mai importante piete de polistiren la nivel european. Exista cel putin 40 de fabrici de polistiren in tara, acestea reusind sa se produca la nivel local peste 4 milioane de metri cubi anual. Cele mai recente prognoze ale pietei mondiale de polistiren arata ca pana in 2024, nivelul global va ajunge la 51,5 miliarde de dolari, din care 60% vor fi destinati constructiilor, adica aproximativ 1 miliard de de metri cubi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri