Coca-Cola Romania a intrat pe piata bauturilor pe baza de plante prin lansare AdeZ, o bautura pe baza de migdale, soia, orez si nuca de cocos.

Bauturile pe baza de seminte din plante precum migdalele, orezul sau soia devin din ce in ce mai populare in randul consumatorilor romani, Iar AdeZ reprezinta un prim pas al Companiei Coca-Cola in acest nou segment de piata.

Fara zaharuri adaugate (excluzand zaharurile care provin din ingredientele naturale, precum fructele si semintele), AdeZ combina sucuri naturale din fructe, seminte, indulcitor de origine naturala din stevia si vitamine/minerale. Acestea sunt disponibile in ambalaje de 250ml, special create pentru a fi consumate imediat si care reprezinta o noua categorie in segmentul de bauturi grab-and-go, dar si in ambalaje de 800ml, pentru a fi consumate acasa la micul dejun si nu numai.

In Romania, AdeZ este disponibil in urmatoarele sortimente:
• 250ml: Amazing Almond Mango-Passionfruit si Outstanding Oat Strawberry-Banana;
• 800ml: Amazing Almond, Surprising Soy, Rockin’ Rice, Chilling Coconut.

In contextul unei preocupari tot mai mari a consumatorilor pentru gustarile sanatoase, AdeZ marcheaza inca un pas pentru Coca-Cola spre a deveni “O companie pentru toti”, prin care ofera din ce in ce mai multe optiuni consumatorilor pentru ca acestia sa-si satisfaca nevoile de consum oricand, in orice situatie.

„Romanii sunt din ce in ce mai preocupati de alegerile lor nutritionale, avand un ritm de viata alert si intens. Pentru ca stim ca sunt in cautare de noi bauturi care sa fie hranitoare, dar sa aiba si un gust atragator, lansam AdeZ - un produs nutritiv, bogat in vitamine si minerale, special creat pentru a fi consumat oriunde. AdeZ atrage atentia prin ambalajul practic, produs din ingrediente cu pana la 30% din plante, fiind 100% reciclabil”, a declarat Miruna Smeureanu, director de marketing Coca-Cola Romania.

Brandul AdeZ este originar din Argentina unde a fost lansat in 1988. In Mexic, Brazilia si Argentina este cea mai populara bautura din segmentul ei. Compania Coca-Cola detine brandul din martie 2017.

Coca-Cola este cea mai mare companie de bauturi racoritoare din lume, ce ofera consumatorilor peste 500 de marci de bauturi racoritoare, carbogazoase si necarbogazoase, si aproape 3.900 de produse. Pornind de la Coca-Cola, recunoscuta ca fiind una dintre cele mai valoroase marci din lume, portofoliul companiei cuprinde 21 de branduri de miliarde de dolari, dintre care 19 sunt disponibile si in varianta cu mai putine calorii sau fara calorii. Printre branduri se numara: Diet Coke, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Dasani, VitaminWater, Powerade, Minute Maid, Simply, Del Valle, Georgia si Gold Peak.

La nivel global, compania Coca-Cola este furnizorul numarul 1 de bauturi carbogazoase si necarbogazoase. Avand cea mai mare retea de distributie de bauturi racoritoare din lume, consumatorii din peste 200 de tari se bucura de bauturile companiei, consumul depasind 1,9 miliarde de portii pe zi.

In Romania, ca in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, Coca-Cola detine si functioneaza pe baza unui sistem propriu, incluzand toate verigile necesare producerii si distributiei produselor catre consumatori. Pe plan local, Sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau, Coca-Cola HBC Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania. Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola in Romania", realizat pe baza datelor financiare din 2015, prezenta acestui sistem pe piata locala genereaza o valoare adaugata de 448 milioane de euro, echivalentul a 0,3% din PIB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri