Nordic Petfood, cel mai mare producator roman de hrana uscata pentru animale, a fost achizitionat de United Petfood, grup belgian activ in piata hranei pentru animale, cu afaceri de peste 275 milioane de euro si cu unitati de productie in mai multe tari din Europa.

Nordic Petfood apartine grupului Nordic Group si detine doua companii: de productie hrana pentru animale si distributie. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa potrivit unui comunicat ownerii romani au ales sa vanda grupul „pentru a asigura si a intari cresterea companiilor Nordic Petfood in regiunea Europei de Est, beneficiind de experienta unui grup precum United Petfood”.

„Nordic Petfood, productie si distributie, trece la un alt nivel. Vrem sa contribuim si sa aducem plusvaloare grupului United Petfood, in timp ce beneficiem de apartanenta la o asemenea companie. Semnand acest contract, obtinem acces la resursele necesare pentru a incepe investitii precum cresterea capacitatii de productie, intrarea pe piete externe, inovatie, noi produse si dezvoltarea portofoliului”, a declarat Iulia Stana, managing partner Nordic Petfood.

Nordic Petfood va fi in continuare administrata de echipa de management existenta.

United Petfood Group are 9 unitati de productie in Spania, Belgia, Franta, Olanda si Polonia. Grupul are anul o cifra de afaceri de peste 275 milioane si o capacitate industriala de peste 400.000 de tine de mancare si snack-uri pentru caini si pisici, comercializata in mai bine de 40 de tari.

Nordic Petfood detine o unitate de productie in Buftea si o capacitatea industriala de 70.000 de tone de mancare uscata pentru pisici si caini. Nordic Petfood a facut parte, pana de curand,din Nordic Group, un business antreprenorial romanesc infiintat in 1991 si ajuns astazi la o cifra de afaceri de 342 de milioane de lei, 18.450 de clienti, 2.700 de produse, 200 de branduri si 540 de angajati. Grupul detinea patru companii de sine statatoare: Nordic Food - A luat nastere in anul 1994, Nordic Logistic, companie infiintata in urma cu 10 ani care a ajuns la o suprafata de depozitate de 8.000 de metri patrati, Nordic Logistic, care transporta 45% alimente de baza, 30% produse proaspete, 10% produse congelate si 15% fructe si legume proaspete, Nordic PetFood Production, producatorul numarul 1 in Romania de hrana uscata pentru caini si pisici. Brand-uri Nordic PetFood Production sunt Skipper, Cookie si Kirby Cat si Nordic Petfood Distribution, lansata in anul 2005 si specializata in importul si distributia de produse petfood si petcare de calitate superioara.

Sursa foto: 976photo Studio/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri