The Groom Lab: Barbatii care cumpara online produse de ingrijire cheltuiesc intre 100-200 lei pe luna

Dintr-un studiu efectuat de magazinul online TheGroomLab.com pe un esantion de 386 de persoane (100% barbati) reies obiceiuri de consum in ceea ce priveste produsele de ingrijire pentru barbati. Peste 70% dintre respondenti aleg sa cumpere produsele de igiena personala si ingrijire online, de pe site-uri specializate.

Accesibilitatea si confortul oferit de cumparaturile online sunt atractive pentru barbatii romani, insa bugetul alocat lunar de acestia pentru produse de styling si ingrijire depaseste rareori suma de 200 de lei. Doar 21% dintre barbati cumpara lunar astfel de produse in valoare de 200-500 lei si tot atatia se limiteaza la sub 100 lei pentru produse de ingrijire. Acest lucru se coreleaza si cu faptul ca majoritatea barbatilor comanda astfel de produse mai rar decat o data pe luna.

37% dintre respondenti au apreciat ca o comanda pe luna este suficienta pentru nevoile lor in ceea ce priveste samponul, gelul de dus, produsele pentru ingrijirea barbii si aranjarea parului. Barbatii cumpara in mod special produse pentru ingrijirea parului (sampon, balsam) – 81,2%, geluri de dus si deodorant – 79% si parfumuri – 53%. Produsele de nisa, dedicate ingrijirii si aranjarii barbii, spre exemplu, sunt pe ultimul loc in preferintele barbatilor romani (38,7%), acestia dovedindu-se mai curand fanii barbieritului clasic, adica al aparatelor de ras si lamelor (53,8%).

Romanii se uita la pret atunci cand cumpara produse de ingrijire, dar si mai important este brandul. 72.6% dintre respondenti spun ca marca e cel mai important lucru atunci cand cauta produse de ingrijire online.

Cei care vor sa ia cele mai bune decizii cand vine vorba de ingrijire, in limitele bugetului, apeleaza la sfatul unui barbier (14%) si tot atatia consulta un medic dermatolog in privinta ingredientelor pe care le aplica pe corp, ten, par si barba. Insa majoritatea barbatilor romani nu tin cont de sfaturi specializate si aleg ce cred ca li se potriveste in momentul achizitiei.

Citeste si:
Investitie de 100.000 de euro in magazinul Sabon din Palas Iasi
Sabon a investit 100.000 de...

Si in privinta folosirii produselor de ingrijire, parerile barbatilor romani sunt impartite. 3-4 produse este numarul mediu de astfel de produse pe care le folosesc zilnic 65% dintre respondenti. Produsele de igiena primeaza aici, cele de styling intrand in uzul zilnic al celor care depasesc 5 produse folosite. Conform studiului realizat de TheGroomLab.com, romanii aleg ingrijirea minimalista sau, dimpotriva, sunt foarte atenti la detaliile aspectului lor fizic si investesc mai mult timp si bani in mentinerea unui anumit look.

De 3 ani, magazinul online The Groom Lab aduce branduri premium dedicate ingrijirii masculine. Avand o gama complexa de produse generale, dar si unele dedicate barbatilor care poarta barba sau celor care apreciaza barbieritul clasic.

Sursa foto: Shutterstock / 279photo Studio

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri