Grupul Grampet, unul dintre cele mai maru grupuri feroviare privat din Romania si Europa de Sud-Est, si-a majorat participatia la fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu, de la 20% la 74%.

„Investitia vine dupa doua achizitii consecutive de participatii minoritare, pe parcursul anului trecut, timp in care am inteles mai bine nevoile si potentialul de dezvoltare al acestei fabrici. Am primit astfel confirmarea ca decizia initiala de a prelua unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria farmacutica romaneasca si a-l duce la urmatorul nivel de dezvoltare a fost una corecta. Am alocat deja resurse importante pentru extinderea activitatii, pentru ca ne propunem sa aducem Polisano Pharmaceuticals pe primul loc in Europa Centrala si de Sud Est la productia de medicamente necesare in tratarea cancerului”, spune Gruia Stoica, presedintele grupului Grampet.

Stoica a mai precizat: „Pregatim lansarea primei linii de productie de medicamente oncologice solide in prima jumatate a anului viitor, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro, pentru o capacitate de aproximativ 10 milioane de unitati terapeutice anual. Totodata, pana la finalul lui 2019 vor fi finalizate pregatirile pentru productie pe liniile de oncologice lichide injectabile existente in fabrica din Sibiu”.

In jur de 30% din productia Polisano Pharmaceuticals va merge pe piata interna, restul fiind dedicat exportului in cele 35 de piete cu care Polisano lucreaza deja, dar si in alte tari, pe masura ce compania isi va extinde parteneriatele.

Structura noului actionariat este 74% Grampet Group, restul de 26% fiind detinut de familia Muntean si avocatul Remus Borza, in timp ce echipa de management ramane neschimbata.

„Lucram in acest moment cu peste 100 de medici si farmacisti si investim in mod constant in inovatie. Avem incredere ca noua structura de actionari sustine misiunea Polisano de a imbunatati viata cat mai multor persoane. Totodata, speram sa avem o contributie semnificativa in atenuarea crizei de oncologice pe piata romaneasca, pe care pacientii o resimt tot mai acut in ultimii ani”, spune Roxana Manole, CEO Polisano Pharmaceuticals.

Fabrica de la Sibiu are 160 de angajati si o suprafata de 33.000 metri patrati, fiind echipata cu linii de fabricatie de ultima generatie. In prezent, are o capacitate de productie echivalenta cu peste 500 de milioane de unitati terapeutice si produce peste 50 de marci proprii de suplimente alimentare si OTC-uri distribuite in 35 de tari.

Infiintat in urma cu aproape 20 de ani, Grampet este astazi cel mai mare grup feroviar si operator logistic privat din Romania si din Europa de Sud-Est. Structura sa de 16 companii acopera solutii si produse de transport feroviar, oferind clientilor sai: servicii de transport feroviar marfa, constructii, reparatii si modernizarea materialului rulant, productia de piese de schimb, inchiriere de material rulant, transbordarea marfurilor, servicii logistice, precum si solutii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari. Avand drept obiectiv declarat conectarea Oceanului Atlantic, prin Marea Nordului, la Oceanul Pacific, prin Marea Chinei de Sud, Grupul Grampet este unul dintre liderii industriei in dezvoltarea coridoarelor de transport ce conecteaza Europa si Asia.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri