Grupul feroviar Grampet, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, anunta ca intra pe piata de transporturi de marfuri pe calea ferata din Serbia, prin operatorul Eurorail Logistics doo Serbia, potrivit unui comunicat de presa transmis miercuri.

Primul tren incarcat a parcurs traseul Subotica (granita cu Ungaria) - Surcin (in apropiere de Belgrad). Din Surcin urmeaza sa plece un tren incarcat pana la granita cu Romania, de unde va fi preluat de Grup Feroviar Roman, operator al grupului Grampet.

Eurorail Logistics doo Serbia este cel mai recent operator din grup, fiind licentat pentru transportul intern si international de marfuri pe calea ferata si manevra industriala din 2013.

Compania isi propune sa angajeze peste 100 de oameni in 2019, cu precadere mecanici, ingineri, dispeceri si RTV-isti.

Grupul Grampet este prezent in Romania, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Slovacia, Croatia, Austria, Germania si Grecia. Grampet are 16 companii care ofera servicii de transport feroviar marfa, constructii, reparatii si modernizarea materialului rulant, productia de piese de schimb, inchiriere de material rulant, transbordarea marfurilor, servicii logistice, precum si solutii de IT pentru operatorii feroviari.

Citeste si:
Ilfov: 244 de ''pirati rutieri'', depistati de politisti
Ilfov: 244 de ''pirati...

Grup Feroviar Roman (GFR), companie fanion a Grampet, este un operator privat feroviar din Romania, cu o cota totala de piata de aproximativ 30%. Totodata, 20% din transporturile realizate de GFR sunt la nivel international.

Sursa foto: Grampet

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Atentionare de calatorie pentru Grecia, Croatia, Serbia si Portugalia