La „tragerile speciale de Anul Nou”, Loteria Romana si-a inselat sute de mii de jucatori pe trei fronturi: Loto „6 din 49”, Loto „5 din 40” si Joker. UPDATE: Drept la replica al Loteriei Romane - vezi finalul articolului.

La toate cele trei sisteme de joc, Loteria a dublat pretul variantelor jucate, scrie Ziaristii.com. Astfel, varianta simpla a costat astfel:

• Loto 6/49 ……. 10 lei (in loc de 5 lei)
• Loto 5/40 ……… 6 lei (in loc de 3 lei)
• Joker …………… 8 lei (in loc de 4 lei)

Doar la Noroc, pretul variantei simple a ramas neschimbat: 3 lei.

In pliantul tiparit cu ocazia „tragerilor speciale de Anul Nou”, Loteria Romana a anuntat clar, explicit, ca vor fi cate doua trageri pentru fiecare dintre cele trei sisteme de joc la care s-a dublat pretul. Concret:

„Se vor efectua doua trageri:
I – Tragerea Principala
II – Tragerea Suplimentara
Fiecare bilet jucat participa la ambele trageri”.

In realitate, a fost o singura tragere.

Retail jobs

Iata, de exemplu, cum era anuntat pretul variantei simple pentru Loto „6 din 49”: „Pretul variantei, care participa la ambele trageri, este de 10,00 lei, urmand ca la tragerile urmatoare pretul sa revina la 5,00 lei”. Precizari similare s-au facut si pentru Joker, si pentru Loto „5 din 40”.

Pagina de Facebook a Loteriei Romane a fost asaltata de jucatori furiosi, care acuza ca au fost inselati. Mai mult, oamenii anunta ca vor sesiza Protectia Consumatorului si chiar se organizeaza pentru a da in judecata Loteria Romana.

Drept la replica Loteria Romana

In virtutea dreptului la replica, wall-street.ro publica reactia Loteriei Romane. Mai jos, textul integral.

In data de 31 decembrie 2018 Loteria Romana a organizat Tragerile Loto Speciale de Anul Nou pentru care a suplimentat fondul de castiguri al categoriei I pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker si Loto 5/40, dupa cum urmeaza: Loto 6/49: 500.000 de lei; Joker: 250.000 de lei; Loto 5/40: 50.000 de lei. Pretul/varianta in cazul fiecaruia din cele trei jocuri pentru care s-a suplimentat fondul de castiguri al categoriei I a fost mai mare decat in cazul tragerilor obisnuite, din ratiuni comerciale, pentru a genera fonduri de castiguri mai atractive si, implicit, premii mai atractive.

Citeste si:
Planul de renunțare a României la cărbune va fi modificat
Planul de renunțare a...

Loteria Romana a promovat aceste trageri in agentiile proprii, prin transmiterea unui comunicat de presa, inclusiv catre posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3 (atat in data de 24 decembrie 2018 cat si in data de 28 decembrie 2018, preluat de majoritatea publicatiilor si agentiilor de stiri) si postarea de informatii relevante pe pagina proprie de facebook si pe site-ul www.loto.ro. Totodata, printr-o circulara interna transmisa in data de 10 decembrie 2018, toate punctele de lucru judetene au fost informate cu privire la modalitatea de organizare a Tragerilor Loto Speciale de Craciun si de Anul Nou, fiind mentionate toate informatiile relevante cu privire la aceste extrageri, inclusiv in ceea ce priveste suplimentarile fondului de castiguri si pretul variantelor de joc. De asemenea, in agentiile loto au existat atat afise cat si anunturi privind Tragerile Loto Speciale de Anul Nou.

Citeste si:
Premiul categoriei I la Loto 6/49 nu a fost castigat
Premiul categoriei I la Loto...

Loteria Romana a organizat multiple trageri speciale in anul 2018, cu diverse ocazii, aceste trageri presupunand suplimentari ale fondului de castiguri la categoria I precum si cresteri de pret/varianta de joc. In acest sens, facem referire la Tragerile Loto Speciale ale Craciunului care au avut loc in data de 23 decembrie si care au presupus suplimentarea fondului de castiguri al categoriei I pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker si Loto 5/40, dupa cum urmeaza: Loto 6/49 – 100.000 de lei, Joker – 75.000 de lei si Loto 5/40 – 50.000 de lei. La aceste trageri s-au inregistrat 16.913 castiguri in valoare totala de peste 1,3 milioane lei.

Mentionam faptul ca, in conformitate cu Regulamentul de Organizare si Administrare a Jocurilor Loto, Loteria Romana poate, din ratiuni comerciale, sa decida majorarea preturilor si modalitatea de desfasurare a extragerilor, mai ales in cazul in care au loc suplimentari importante ale fondului de castiguri.

Citeste si:
Românii nu renunță la hainele noi: H&M raportează vânzări peste...
Românii nu renunță la hainele...

Totodata, precizam faptul ca pretul variantelor s-a reflectat si in fondurile de castiguri ale fiecarui joc (care se constituie ca procent din incasari - minim 40% din total incasari) si implicit in valoarea premiilor. Astfel, pentru Tragerile Loto Speciale de Anul Nou a fost in joc un fond total de castiguri de peste 17,2 milioane lei (aproximativ 3,7 milioane euro) si s-au inregistrat peste 47.400 de castiguri in valoare totala de peste 3,9 milioane lei, reporturile de peste 13 milioane lei ramanand in joc pentru extragerile care se vor organiza in data de 06.01.2019 ce vor oferi noi sanse de castig participantilor.

In concluzie, prin organizarea acestor trageri jucatorii nu au fost sub nicio forma prejudiciati deoarece au beneficiat de premii mai mari ca urmare a acumularii unor fonduri de castiguri mai mari (minim 40% din totalul incasarilor s-au intors in premiile oferite jucatorilor). Astfel, la tragerile Speciale de Anul Nou s-au inregistrat 47.400 de castiguri fata de o tragere loto obisnuita care nu inregistreaza mai mult de 20.000 de castiguri, iar valoarea acestora a fost de aproximativ de trei ori mai mare decat in mod normal, respectiv 3,9 milioane lei. Evident, acest lucru s-a datorat pe de o parte suplimentarilor fondurilor de castiguri iar pe de alta parte pretului variantei de joc.

Citeste si:
Rețeaua Penny continuă extinderea și ajunge la 312 magazine în România
Rețeaua Penny continuă...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri