Patru antreprenori locali au finalizat, de curand, o investitie in valoare de 300.000 de euro in 60 de magazine agricole, in regiunea Moldovei si in judetele din jurul Bucurestiului. Iar planurile de dezvoltare nu se opresc aici: reteaua Agri.Shop se va extinde in acest an cu inca sase magazine, dintre care unul va avea un concept nou si se va intinde pe o suprafata mare.

Pentru Ciprian Ivana, cofondatorul retelei Agri.Shop, nu este insa prima incercare de acest fel. “Am intrat in antreprenoriat in urma cu 12 ani cand mi s-a oferit oportunitatea de a intra in asociere cu un prieten, inginer horticol. Impreuna am avut doua magazine agricole in Bucuresti, insa am iesit din acea afacere in 2011”, a declarat Ciprian Ivana (foto) intr-un interviu acordat Wall-Street.

Chiar daca primul business in agricultura nu a fost unul pe termen lung, antreprenorul nu a renuntat la domeniul agricol, crezand in continuare in potentialul acestui sector.

“Eu si partenerii mei - Adrian Andronache, Bogdan Damean si Marina Ivascu - credem foarte mult in acest domeniu si de aceea am si decis lansarea si extinderea Agri.Shop. Ideea simpla de la care am pornit in constructia retelei de magazine este ca cei mai multi dintre micii fermieri ai Romaniei sunt pasionati de munca lor, de munca pamantului si de cresterea animalelor“, explica Ciprian Ivana.

Conceptul Agri.Shop presupune furnizarea catre fermieri a peste 2000 de produse care provin din zone de proximitate si de pe teritoriul Romaniei in toate cazurile in care acest lucru este posibil.

Profit de 300.000 de euro din vanzarea de produse agricole

Cifra de afaceri din 2018 a companiilor din grup a fost de aproximativ 7,5 milioane de euro, iar pentru 2019 cei patru antreprenori asteapta o crestere a acesteia cu 20%, pana la circa 9 milioane de euro.

“Profitul net in 2018 a fost de aproximativ 200.000 euro, iar pentru acest an anticipam un profit net de circa 300.000 de euro“, mai spune cofondatorul retelei Agri.Shop.

Adrian Andronache, unul dintre partenerii lui Ivana, prin intermediul firmei Daffionel, vorbeste si despre investitiile din acest an: “Un obiectiv pentru 2019 este sa devenim un partener important, pe cat posibil nelipsit ,din viata micilor fermieri. De aceea, vrem sa investim in urmatorul an aproximativ 150.000 de euro, iar din aceasta suma, cea mai mare parte va merge catre extinderea retelei cu inca sase locatii“.

Reteaua Agri.Shop este operata prin intermediul a patru companii, dintre care cea mai cunoscuta este Indra Group. Cele 60 de magazine Agri.Shop sunt situate in Vrancea, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui, Bacau, Calarasi, Ilfov si Arges. In retea sunt angajate in prezent circa 100 de persoane, iar in proportie de peste 90% salariatii provin din zonele rurale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri