Ca angajator, trebuie sa gandesti in fiecare an anumite activitati care aduc toate echipele din companie la un loc si care ii ajuta pe angajati sa relationeze si sa se destinda. Poti sa te ocupi chiar tu de organizarea unor petreceri sau evenimente sau sa desemnezi echipe formate din angajatii cu pasiune pentru astfel de actiuni. Iata care sunt etapele organizarii unei petreceri reusite:

Formarea echipei

Echipa care se va ocupa de organizarea petrecerii trebuie sa gaseasca o locatie (daca evenimentul nu va avea loc la birou), sa se ocupe de serviciile de catering, de decor, dar si de discutiile cu ceilalti angajati care ii vor ajuta sa afle ce date ar fi potrivite pentru petrecere si ce isi doresc ceilalti colegi de la un astfel de eveniment. Echipa de organizare trebuie sa primeasca un buget din partea companiei si sa gaseasca cele mai bune solutii cu acesti bani.

Stabilirea temei

Petrecerile tematice se organizeaza in jurul sarbatorilor cum ar fi Halloweenul sau de Craciun, dar si pe timp de vara, cand se abordeaza teme tropicale sau din cultura pop. Daca organizezi o petrecere cu o tema anume, anunta-i pe angajati pentru a-si putea alege haine cat mai potrivite pentru eveniment. Chiar daca petrecerea de la birou nu are o tema, stabileste nivelul de formalism al evenimentului. Asa numitele cocktail parties se organizeaza in locatii selecte sau la birou, daca spatiul permite si cer o tinuta eleganta si discreta, pe cand o petrecere informala permite participantilor sa poarte ce-si doresc. Temele pot fi abordate si pentru meniuri sau bauturi, mai ales atunci cand nu exista un cod vestimentar si vrei sa incluzi ceva distractiv si interesant.

Alegerea meniului

Meniul de mancare si bauturi trebuie ales in functie de preferintele angajatilor si dupa toate cerintele dietelor acestora. Poate implica si meniuri vegane si vegetariene, dar si preparate care nu contin ingrediente la care unii dintre angajati au alergii. De aceea, intalnirile echipei de organizare cu angajatii vor ajuta la stabilirea celui mai bun si variat meniu. In cadrul petrecerilor tematice, meniurile trebuie denumite dupa sarbatoarea sau personajele in jurul carora se organizeaza. Cu aceste prilejuri se pot include si cocktailuri speciale cu ingrediente specifice.

Activitatile

Petrecerile trebuie sa aduca ceva nou in programul angajatilor si nu au voie sa fie plictisitoare. Muzica, jocurile sau concursurile sunt obligatorii pentru o petrecere reusita. Pentru a oferi o sursa in plus de divertisment poti aduce o trupa care sa cante live sau sa organizezi o sesiune de karaoke. Activitatile de la petrecere trebuie sa-i faca pe angajati sa se simta inclusi si sa fie cat mai clar faptul ca petrecerea le este dedicata ca multumire pentru activitatea lor. Ca angajator, poti tine un discurs in care sa-ti exprimi gratitudinea si sa lauzi munca depusa de toata lumea.

Citeste si:
AFI a batut palma cu NEPI pentru portofoliul de birouri
AFI Europe a cumparat...

Socializarea

Incurajarea socializarii este, pana la urma, scopul organizarii unei petreceri de birou. Cu cat pui la dispozitia angajatilor sau colegilor cat mai multe surse de distractie la petrecere, cu atat mai multe subiecte de discutie se pot deschide. Intr-o companie cu putini oameni, se pot organiza cine intre colegi, unde pot dicuta cu totii la o masa rotunda despre experientele lor in companie si ce teluri vor sa-si atinga in viitor in cadrul acesteia. Discutiile deschise si atitudinea relaxata vor ajuta la relatiile dintre angajati si angajatori.

O petrecere la birou sau intr-o locatie diferita intre colegi si angajatori poate sparge barierele care exista la locul de munca si poate apropia oamenii. Un eveniment care incurajeaza o atmosfera destinsa si distractiva trebuie sa se intample cel putin o data pe an, in orice companie.

Sursa foto: Unsplash


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Endava se muta in proiectul office dezvoltat de Forte la Tineretului