Lantul de clinici Dentare Dr. Leahu urmeaza sa se extinda cu cel putin inca trei unitati stomatologice inaugurate in Iasi, Brasov si Cluj, dar si cu o clinica complexa in afara tarii. Compa­nia continua expan­siu­nea, atat prin forte proprii cat si prin sistemul de francize pentru acest business. Totodata, Ionut Leahu isi propune o noua emisiune de obligatiuni in toamna acestui an si ia in calcul o posibila listare pe segmentul principal al bursei in urmatorii sase ani.

Ionut Leahu, fondatorul lantului de clinici dentare, a explicat ca ideea pe care Clinicile Dr. Leahu vrea sa o transmita este "hai veniti cu noi".

"Asta e ideea pe care vrem sa o transmitem si asta e ideea si cu parteneriatul. Stiu sigur ca sunt in tara o gramada de doctori misto, o gramada de antreprenori faini care vor sa aiba un impact in viata oamenilor din jurul lor", a completat acesta, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

In februarie incep amenajarile in cadrul celor trei clinici din Iasi, Brasov si Cluj. "Dam drumul la toate proiectele in paralel", spune medicul stomatolog, care isi doreste sa ajunga in zonele in care romanii nu gasesc servicii specializate.

"Ce nu gasesc oamenii din tara, in general? Nu gasesc servicii inalt specializate in zona de refacere a osului, in zona de implanturi dentare, in zona de situatii foarte compromise, unde de foarte multe ori pacientul primeste un diagnostic de tipul ”la tine nu se mai poate face nimic”. In primul rand, pe acei pacienti cautam sa ii tratam", mentioneaza CEO-ul Clinicile Dr. Leahu.

Totodata, medicul stomatolog spune ca se afla in discutie cu toate orasele din tara si este in cautare de oameni de pretutindeni.

Intotdeauna trebuie sa lucram cu bugete limitate si ne uitam la buget si ne uitam la ce impact trebuie sa avem in partea aceea a tarii. Si in felul acesta le punem pe o lista. Si desigur conteaza foarte mult si antreprenorul local.

Ionut Leahu, CEO Clinicile Dr. Leahu

Ca si model de franciza, fondatorul lantului de clinici dentare spune ca nu este vorba despre o franciza clasica.

"Noi facem bugetul pentru clinica respectiva, care se invarte in jurul sumei de 600.000 de euro pentru o clinica la standardul nostru. Si partenerul local trebuie sa vina cu 20% din investitie, noi venim cu restul, iar apoi compania nou creata plateste servicii de suport precum achizitii, HR, legal, catre compania noastra din grup, plus tot suportul dat de medici, echipa care se deplaseaza pentru schimbul de know-how. Practic, compania locala cumpara niste servicii", spune Ionut Leahu.

2020: Cifra de afaceri de 72,2 milioane de lei, 15 clinici in tara si extindere internationala

In acest moment, reteaua numara sapte clinici in Bucuresti si cate una in Pitesti, Timisoara, Turda, Constanta si Oradea. La sfarsitul anului trecut, medicul Ionut Leahu a inaugurat concomitent trei clinici, in urma unei investitii totale de 3,7 milioane de euro si a ajuns astfel la un total de 86 de scaune distribuite in centrele din tara.

Vezi si: FOTO Clinica stomatologica pentru micii exploratori. Dr. Ionut Leahu: Statul nu este bun sa construiasca infrastructura, dar poate sa plateasca servicii

Tot atunci, a devenit prima companie din industria healthcare tranzactionata pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti, la doar cinci saptamani dupa ce a reusit, prin plasament privat incheiat anticipat, sa atraga zece milioane de lei, la o dobanda de la 7,5%, cea mai mica pentru obligatiuni similare listate pe piata AeRO.

Ionut Leahu: Noi obligatiuni, in toamna anului 2020

”Pentru noi a fost cu adevarat ceva inedit, ma bucur ca am facut acest pas. Bugetul de investitii trebuie ridicat, avem profitul de anul trecut dar care deja a fost prins in investitiile din 2019. Mergem la banci, le punem pe masa proiectele si le spunem care este bugetul nostru de investitii. 'Noi ne-am finantat de pe bursa", plusam in fata lor. "Voi cu cat vreti sa ne finantati?" Ne ajuta foarte mult in relatia cu bancile si este un instrument la care noi vom apela tocmai pentru a avea aceasta flexibilitate in care sa putem investi foarte rapid si sa dam drumul la proiecte la fel de rapid", a declarat Ionut Leahu.

Totodata, proprietarul lantului de clinici isi propune o noua emisiune de obligatiuni in toamna acestui an si ia in calcul o posibila listare pe segmentul principal al bursei in urmatorii sase ani.

"Prin toamna am zis ca vom reanaliza daca e cazul sa iesim din nou pe bursa de obligatiuni, deci nu este exclus. Am aratat ce putem sa facem cu niste resurse la care au acces toti antreprenorii romani. De asemenea, in planul nostru pe urmatorii sase ani este cu siguranta si drumul catre BVB", precizeaza CEO-ul companiei.

Dr. Ionut Leahu spune ca isi doreste foarte mult sa internationalizeze serviciile oferite, mai intai catre tarile din vest, "iar apoi sa ne intoarcem catre est, astfel incat sa cream cu adevarat o retea internationala".

Pentru anul 2020, antreprenorul estimeaza cresterea cu 45% a cifrei de afaceri a cifrei de afaceri, fata de anul trecut, de la 50 la 72,2 milioane de lei. De asemenea, creste si suma alocata pentru investitii, de la 23 la 25 de milioane de lei. Pe langa dezvoltarea clinicilor si programele de pregatire a medicilor, reteaua pregateste si facilitati suplimentare pentru pacienti, de tipul pachetelor corporate care cuprind abonamente avantajoase pentru angajati si angajatori, dar si posibilitatea platii in rate a serviciilor stomatologice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri