Matei Conf Grup, companie românească producătoare de echipamente de protecţie a muncii, începe producția de combinezoane de protecție de unică folosință. Produsele de protecție medicală fabricate sunt destinate protecției personalului care lucrează în zonele cu risc patologic și în zonele cu risc ridicat de transmitere a agenților infecțioși, cum ar fi secțiile ATI, spitale, Serviciile de ambulanță și transport al pacienților, pentru angajații SMURD.

Odată cu sosirea primei tranșe de 50.000 de metri de material dintr-un prim lot de 300.000 de metri, Matei Conf Grup dă startul producției locale de combinezoane.

”Produsele existente în acest moment pe piața din România oferă o protecție care poate fi îmbunătățită. Lipsa etanșeizării cusăturilor poate crea vulnerabilități reale, mai ales în spațiile unde există densități mari de agenți patogeni.”, punctează Valeriu Matei, Directorul General, Matei Conf Grup.

Citește și: COVID-19 FOTO| Avioanele de pasageri au fost transformate în ”marfare” pentru transportul echipamentelor medicale de protecție

”Combinezoanele produse de noi sunt impermebile, fiind realizate din material nețesut, laminat, iar cusăturile sunt etanșate cu bandă, prin termopilire, pentru a se asigura impermeabilizarea totală a purtătorului față de agenții infecțioși din mediu. Combinezoanele sunt confecționate conform standardelor de mărime românești, având astfel acces la mărimi mari și foarte mari”, adaugă Valeriu Matei, Directorul General de la Matei Conf Grup.

Retail jobs

Citește și: Taparo investește 20 de milioane de euro și își face fabrică de textile medicale. Producătorul de mobilă și-a extins capacitatea de producție de măști chirurgicale

Noul tip de combinezon medical produs de Matei Conf Grup este avizat de Centrul de Cercetări Științifice pentru Apărare CBRN și Ecologie și a fost totodată trimis spre avizare, la Instiutul CentexBel din Belgia, unde este în curs de certificare.
Produsele de protecție medicală fabricate de Matei Conf Grup sunt destinate protecției personalului care lucrează în zonele cu risc patologic și în zonele cu risc ridicat de transmitere a agenților infecțioși, cum ar fi secțiile ATI, spitale, Serviciile de ambulanță și transport al pacienților, pentru angajații SMURD.

Capacitatatea de producție a celor de la Matei Conf Grup poate ajunge acum până la 7500 de combinezoane pe zi.

Citeste si:
Cum arată medicii români care luptă cu COVID-19
Cum arată mâinile medicilor...

”Ca să putem mări producția, am finalizat achiziționarea de utilaje speciale, am adaptat liniile de producție existente și am angajat personal suplimentar”, spune Valeriu Matei.

Cu o experiență de 17 ani pe piața echipamentelor textile de protecție speciala, Matei Conf Grup are 120 de angajați și a încheiat anul 2019 cu o cifra de afaceri de 5 milioane de euro. Printre partenerii și beneficiarii săi se numără OMV Petrom, Lukoil, Apa Nova, Enel, Electrica, Armata Română. Companie vinde atât de piața internă, cât și pe piața europeană.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri