Mai multe companii, printre care o agenție de turism și o fabrică din Brăila, au fost amendate de Inspecția Teritorială de Muncă (ITM) după ce au suspendat contractele angajaților, apoi i-a chemat la muncă, a declarat Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii, pentru Digi24.ro.

„Inspectoratele Teritoriale de Muncă au efectuat controale şi în ultima perioadă. La începutul lunii martie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti s-a deplasat la sediul unei agenţii de turism unde angajatorul, înainte de emiterea stării de urgenţă şi înainte de a apărea Ordonanţa 30, a suspendat contractele a peste 100 de angajaţi, iar a doua zi a chemat o parte dintre aceştia la muncă. În momentul în care Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a deplasat şi a constatat aceste lucruri a aplicat sancţiunea maximă de 200.000 de lei", a declarat Tudor Polak.

Polak a mai dat ca exemple pentru încălcarea legislaţiei muncii un şantier din Bucureşti și o fabrică din Brăila.

Ministerul Muncii susținea, recent, că are cunoștință de situații în care angajații aflați în șomaj tehnic sunt în continuare chemați la muncă. Violeta Alexandru a declarat că îi încurajează pe salariații aflați în această situație să sesizeze ITM, iar o serie de controle vor fi demarate.

Circa 600.000 de români au primit până acum banii din șomajul tehnic susținut de la bugetul de stat. Până la finalul zilei de luni va fi finalizată plata în totalitate, pentru cererile aferente lunii martie, a declarat, recent, ministrul Muncii.

„La un bilanț intermediar, aferent perioadei 16 martie-31 martie, peste 600.000 de români angajați au fost sprijiniți prin măsura șomajului tehnic. Peste 50.000 de profeșionisti, care lucrează prin PFA, înreprinderi familiare, sau drepturi de autor au primit sau vor primi astăzi sprijinul prin șomajul tehnic”, a explicat ministrul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri