Agenție de turism, amendată de ITM cu 200.000 de lei după ce a suspendat contractele angajaților, apoi i-a chemat la muncă

Mai multe companii, printre care o agenție de turism și o fabrică din Brăila, au fost amendate de Inspecția Teritorială de Muncă (ITM) după ce au suspendat contractele angajaților, apoi i-a chemat la muncă, a declarat Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii, pentru Digi24.ro.

„Inspectoratele Teritoriale de Muncă au efectuat controale şi în ultima perioadă. La începutul lunii martie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti s-a deplasat la sediul unei agenţii de turism unde angajatorul, înainte de emiterea stării de urgenţă şi înainte de a apărea Ordonanţa 30, a suspendat contractele a peste 100 de angajaţi, iar a doua zi a chemat o parte dintre aceştia la muncă. În momentul în care Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a deplasat şi a constatat aceste lucruri a aplicat sancţiunea maximă de 200.000 de lei", a declarat Tudor Polak.

Polak a mai dat ca exemple pentru încălcarea legislaţiei muncii un şantier din Bucureşti și o fabrică din Brăila.

Ministerul Muncii susținea, recent, că are cunoștință de situații în care angajații aflați în șomaj tehnic sunt în continuare chemați la muncă. Violeta Alexandru a declarat că îi încurajează pe salariații aflați în această situație să sesizeze ITM, iar o serie de controle vor fi demarate.

Circa 600.000 de români au primit până acum banii din șomajul tehnic susținut de la bugetul de stat. Până la finalul zilei de luni va fi finalizată plata în totalitate, pentru cererile aferente lunii martie, a declarat, recent, ministrul Muncii.

Citeste si:
O agenție de turism lansează noi vacanțe charter din martie
O agenție de turism lansează...

„La un bilanț intermediar, aferent perioadei 16 martie-31 martie, peste 600.000 de români angajați au fost sprijiniți prin măsura șomajului tehnic. Peste 50.000 de profeșionisti, care lucrează prin PFA, înreprinderi familiare, sau drepturi de autor au primit sau vor primi astăzi sprijinul prin șomajul tehnic”, a explicat ministrul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri