Farmec a demarat producția de biocide pentru uz personal şi medical

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a început producția de biocide pentru uz personal și medical. Urmând recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, dezinfectanții au ca substanță activă alcoolul în proporție de minim 70%.

În urma testelor de laborator, compania a obținut avizele necesare pentru biocide de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, avize care atestă acțiunea virucidă, bactericidă și fungicidă a produselor. Pe lângă eficiența și acțiunea rapidă demonstrate, dezinfectanții sunt plăcuți la utilizare, au un miros agreabil și sunt siguri pentru sănătatea populației și a mediului.

Capacitatea de producție pentru biocidele Dermofarm este de aproximativ 700.000 de unități pe lună

Un element de noutate în portofoliul Farmec sunt dezinfectanții pentru mâini și suprafețe din gama Dermofarm pe bază de alcool etilic 80% v/v, creați special pentru unitățile medicale. Produsele sunt disponibile spre achiziționare în varianta de 750 ml și de 5 l. Capacitatea de producție pentru biocidele Dermofarm este de aproximativ 700.000 de unități pe lună.

Citește și: Mircea Turdean, CEO Farmec: După 30 de ani de democrație, România este încă instabilă, nesigură și imatură. Am încredere, însă, în noile generații

Primul dezinfectant produs pentru uz personal pe bază de alcool este Farmec loțiune dezinfectantă mâini, având o acțiune rapidă și fiind recomandat pentru utilizări frecvente. Produsul este disponibil în trei variante: 150 ml, 3 l și 5 l.

Citeste si:
[FOTO] Farmec, evoluția cosmeticelor din România: Înainte și după...
FOTO Farmec, evoluția...

Loțiunea la 150 ml va fi disponibilă pe toate canalele de vânzare pentru publicul larg:

  • online pe www.farmec.ro
  • în magazinele de brand Farmec și Gerovital
  • în farmacii
  • în supermarketuri

Cele la volume mai mari sunt comercializate pentru uz colectiv, către companii și instituții, având posibilitatea de a adapta cantitățile la cererea clientului. Compania poate produce lunar estimativ un număr de 650.000 de loțiuni de acest tip.

Farmec a adaptat liniile de producție, prioritizând produsele igienizante, dezinfectante și antibacteriene

„În contextul actual, ne-am organizat toate resursele și ne-am adaptat liniile de producție, prioritizând produsele igienizante, dezinfectante și antibacteriene pentru a răspunde nevoilor și cerințelor din piață, în special solicitărilor venite din partea instituțiilor, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19", a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

Citeste si:
Pain Plaisir va crește producția de pâine cu 30%, după mutarea în...
Pain Plaisir mută producția...

Vezi și: Idei de antreprenoriat: 10 francize în care poți investi, de la mâncare, la retail și bijuterii

La începutul crizei declanșate de noul Coronavirus, compania clujeană a demarat în regim de urgență producția a două igienizante pentru mâini Farmec pentru uz personal, a unui nou săpun lichid antibacterian Farmec, precum și a produsului Nufăr dezinfectant universal într-un format extins, cu trigger, pentru o utilizare mai practică, precum și la volume mai mari.

În continuare, prioritatea numărul 1 a companiei Farmec este cercetarea și dezvoltarea produselor dezinfectante noi, esențiale pentru sănătatea publică în această perioadă de criză, și de a-și aduce aportul de experiență, capacitate de producție și distribuție în beneficiul populației din România.

Citeste si:
Zentiva a început producția de dezinfectanți pentru mâini
Zentiva a început producția...
Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri