Una dintre cele mai dure măsuri luate pe durata stării de urgență, menținută și în starea de alertă, a fost închiderea restaurantelor, teraselor, cafenelelor și altor localuri de acest gen. Astfel, industria HoReCa a avut cel mai mult de suferit în urma crizei provocate de noul virus. Chiar dacă viitorul pare a fi promițător începând cu 1 iunie, există antreprenori care preferă să aștepte mai mult pentru noile reglementări, pentru a se putea organiza cât mai bine.

Este și cazul lui Sorin Barbu, antreprenor român și proprietarul restaurantului cu specific spaniol Alioli, care consideră că momentul 1 iunie este doar pentru elucidarea noilor măsuri de funcționare, în condițiile noii normalități.

”Noi nu vom deschide pe 1 iunie. Așteptăm o perioadă de două săptămâni pentru a afla care sunt cele mai bune condiții de lucru. Dacă la 1 iunie se deschid terasele, noi vom deschide la 15 iunie”, a declarat Sorin Barbu, pentru wall-street.ro.

Te poate interesa și: Daniel Mischie, CEO City Grill: Nu mă așteptam vreodată să închidem restaurantele

Întrebat în ce măsură antreprenorii au fost ajutați de către autorități, proprietarul brandului Alioli este de părere că, în comparație cu regulile de funcționare pe timp de criză din Spania, de exemplu, România lasă mult de dorit. Deținând un restaurant cu specific spaniol, Sorin Barbu se raportează la situațiile prezentate de către furnizorii sau colaboratorii din Peninsula Iberică.

”Așteptările sunt mari, iar ajutorul din partea statului a fost minimal, comparativ cu Spania. În plus, nu mi se pare normal să deschidem doar 10% din capacitatea restaurantului, adică terasa. În schimb, ceea ce aș fi făcut eu ar fi fost stabilirea unor reguli clare în privința chiriilor. Aceasta este cea mai mare problemă a business-urilor românești din domeniul HoReCa, deoarece nu se justifică plata acestora. Afacerile din HoReCa nu funcționează”, a declarat Barbu.

Citește și: Radu Savopol, 5 to go: Dacă vom închide, o vom face din cauza chiriilor, care nu se justifică

Antreprenorul a deschis primul restaurant Alioli, în 2010. La 4 ani distanță, din nevoia de a deține și o terasă, a apărut La Finca by Alioli. Ultimul, dar nu cel din urmă, La Pescaderia Alioli, business-ul familiei Barbu, este o investiţie de 180.000 de euro. Restaurantul se află în zona de nord a Capitalei, în Complex Pipera Plaza, Șoseaua București Nord, nr. 14 şi are 24 de locuri, în pescărie lucrând 38 de persoane.

Vezi și: Lista restaurantelor care oferă livrare în București în vreme de pandemie

Sursa foto: Facebook/ La Finca by Alioli

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri