Decizia face parte din planul strategic de dezvoltare a afacerilor în Europa de Est. Soluțiile digitale de încredere sunt ideale pentru companiile care se confruntă cu situația de urgență cauzată de COVID-19 și care doresc să mențină competitivitatea, inclusiv în vederea redresării economiei.

Roma, 9 Iunie 2020 - InfoCert (Tinexta Group), cea mai mare autoritate de certificare la nivel european, anunță că a deschis un punct de lucru în România pentru dezvoltarea pieței locale, considerată a avea un potențial ridicat în ceea ce privește digitalizarea. Decizia face parte din planul strategic de extindere internațională InfoCert, în special, în zona Europei de Est, unde compania este deja activă în țări precum Slovenia, Croația, Polonia și Ungaria.

Piața digitală din România este una dintre cele mai dinamice și cu cea mai rapidă creștere din zona Europei de Est, bazându-se pe unul dintre cele mai dezvoltate și inovatoare sectoare bancare din zonă și cu o prezență istorică a principalelor grupuri bancare europene, care sunt deja clienți ai InfoCert.

Pe piața românească, InfoCert oferă cele mai bune servicii și soluții digitale de ultimă generație de asigurare a încrederii, cu care se afirmă în toată Europa: soluțiile InfoCert se bazează pe tehnologii de ultimă oră și care respectă deja cadrul de reglementare european și cadrul de reglementare românesc și sunt în măsură să satisfacă nevoile din ce în ce mai complexe ale clienților, uneori fiind solicitate pentru a face față unor provocări neașteptate și dificile, cum ar fi actuala situație de urgență în domeniul sănătății la nivel mondial cauzată de pandemia de COVID-19 și explozia bruscă a unor fenomene, cum ar fi munca inteligentă.

De fapt, mai mult decât oricând, soluțiile pentru încheierea tranzacțiilor digitale cu valoare juridică deplină - cum ar fi Semnătura digitală și Conservarea digitală - s-au dovedit a fi fundamentale pentru cei care trebuie să-și gestioneze și să își promoveze afacerea acționând de la distanță: de exemplu, pentru bănci și instituții financiare care le permit clienților să își deschidă conturi curente, să obțină finanțare sau să își reeșaloneze online ratele pentru creditele ipotecare; pentru companiile de asigurări care pot semna în timp real polițele de asigurare; pentru companiile de telefonie care le permit clienților să solicite și să activeze o cartelă SIM în mod foarte simplu; sau poate pentru un mic întreprinzător, care poate semna contracte cu clienții și furnizorii, fără să fie nevoie de întâlniri față în față.

„Suntem de departe cel mai mare prestator de servicii de asigurare a încrederii calificat din Europa, iar clienții noștri ne apreciază pentru capacitatea de a face ca transformarea lor digitală să devină „pragmatică” . Acest lucru se întâmplă deja și în România, o piață cu potențial mare de creștere.” declara Michele Lavizzari, director de dezvoltare internațională al InfoCert (Tinexta Group). „Avem obiective ambițioase și suntem convinși că le vom atinge, de asemenea, datorită competenței și entuziasmului unui manager precum Adrian Moraru, pe care l-am ales ca director de vânzări în România.”

Absolvent al Facultății de Inginerie Electronică și Telecomunicații din cadrul universității Politehnica București, Adrian Moraru are o experiență considerabilă în domeniul IT și în soluțiile Digital Trust. În special, el a fost responsabil - în cadrul unor companii care își desfășoară activitatea în acest sector - de dezvoltarea pieței, inclusiv de gestionarea unor licitații și achiziții publice și de relațiile cu clienții existenți.

"Sunt convins că România va aprecia calitatea și fiabilitatea serviciilor de asigurare a încrederii oferite de InfoCert, cu atât mai mult într-o perioadă istorică precum cea actuală în care valoarea adăugată a acestora este și mai evidentă", a declarat Adrian Moraru, Director de Vânzări InfoCert România (Grupul Tinexta). „În special, semnificativ este interesul sectorului bancar și financiar față de soluțiile de integrare digitală și de creditare instantanee a clienților. Este un domeniu în care ne mândrim deja cu referințe locale la nivel înalt: sucursalele naționale ale unor companii de credit globale. De asemenea, contacte și negocieri promițătoare sunt deja în curs de desfășurare cu diverse companii din domeniul asigurărilor, al sănătății și al utilităților”.

InfoCert SpA

InfoCert, Tinexta Group, este cea mai mare autoritate de certificare la nivel european, activă în peste douăzeci de țări. Compania oferă servicii de digitalizare, eDelivery, Semnătură digitală și servicii de conservare digitală și este operator acreditat AgID privind identitatea digitală în cadrul SPID (Sistemul public de gestionare al identității digitale). InfoCert investește în mod semnificativ în cercetare și dezvoltare și în calitate: deține un număr important de brevete, iar certificatele privind asigurarea calității ISO 9001, 27001 și 20000 atestă angajamentul său la cele mai înalte niveluri în ceea ce privește furnizarea de servicii și managementul securității. Sistemul de management al securității informației InfoCert este certificat ISO/IEC 27001:2013 pentru activitățile EA: 33-35. InfoCert este liderul european în oferirea serviciilor Digital Trust în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS (Regulamentul UE 910/2014) și cu standardele ETSI EN 319 401 și își propune să crească tot mai mult la nivel internațional, inclusiv prin intermediul achizițiilor. Începând din anul 2018, compania deține 51 % din Camerfirma, una dintre principalele autorități de certificare spaniole și 50 % din LuxTrust, o companie lider în domeniul serviciilor digitale de asigurarea a încrederii din Luxemburg. În cele din urmă, InfoCert deține 80 % din acțiunile Sixtema SpA, partenerul tehnologic CNA, care oferă soluții tehnologice și servicii de consultanță pentru IMM-uri, organisme profesionale, intermediari financiari, cabinete profesionale și instituții.

Grupul Tinexta

Tinexta S.p.A. listată pe segmentul STAR al bursei din Milano, a raportat următoarele rezultate consolidate la 31 decembrie 2019: Venituri de 258,7 milioane EUR, EBITDA de 71,3 milioane EUR și profit net de 28,8 milioane EUR. Tinexta Group se numără printre cei mai importanți operatori din Italia în cele trei domenii de activitate: Servicii digitale de asigurare a încrederii, informații privind creditul de consum și management, precum și servicii de inovare și marketing. Unitatea operațională Digital Trust oferă, prin intermediul companiilor InfoCert, Visura, Sixtema, al companiei spaniole Camerfirma, precum și prin intermediul societății mixte luxemburgheze LuxTrust, produse și servicii privind digitalizarea, facturarea electronică, poșta electronică securizată (PEC) și semnătura digitală, precum și servicii pentru profesioniști, asociații și IMM-uri. În Unitatea operațională Informații privind creditul de consum și management, Innolva oferă servicii pentru a sprijini procesele de luare a deciziilor, cum ar fi informațiile privind societățile și informațiile imobiliare, rapoartele agregate, evaluările sumare, modelele de decizie, evaluarea și recuperarea creditului, iar RE Valuta oferă servicii imobiliare, inclusiv expertize și evaluări. În Unitatea operațională servicii de inovare și marketing, Warrant Hub este lider în consultanța facilitată în domeniul finanțelor și inovarea industrială, iar Co.Mark oferă consultanță în domeniul gestionării temporare a exporturilor în ceea ce privește IMM-urile, pentru a le sprijini în extinderea comercială. La 31 decembrie 2019, personalul Grupului ajungea la aproximativ 1.293 de angajați.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri