Fumatul este unul dintre viciile preferate ale românilor și nu numai. Anturajul, plăcerea sau stresul sunt câteva dintre motivele pentru care cei mai mulți dintre noi aleg să înceapă să fumeze. Dragoș Bucurenci, director de comunicare al Philip Morris România, împreună cu Andrei Ghizdăvescu, manager științific al companiei, una dintre cele mai vechi în industria comercializării tutunului, au explicat, pentru wall-street.ro, care sunt diferențele dintre o țigară normală și IQOS.

IQOS este unul din produsele din portofoliul Philip Morris România, fiind, așa cum îl descriu cei doi, „un sistem revoluționar de consumat tutunul. Este o alternativă mai bună pentru fumătorii adulți care altfel ar continua să fumeze”.

În fumul de țigară sunt aproape 100 de substanțe nocive și potențial nocive. În aerosolul produs de IQOS nivelurile acestora sunt reduse în medie cu 95%. Ceea ce înseamnă că IQOS este o alternativă mai bună pentru fumătorii care altfel ar continua să fumeze.

Dragoș Bucurenci

Deși reprezentanții unei companii de țigări, Dragoș Bucurenci și Andrei Ghizdăvescu sfătuiesc românii fie să se lase de fumat, fie să nu devină adepții acestui obicei. Iar pentru acei fumatori care ar continua totuși să fumeze, Philip Morris International investește în dezvoltarea unor alternative mai bune la țigările clasice, care sunt cele mai nocive.

Recent, IQOS a fost autorizat de FDA (Administrația pentru Alimente și medicamente din SUA) spre comercializare ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP).

Decizia istorică FDA (…) ne dă voie să-i informăm pe fumători, să le spunem că trecerea completă la IQOS reduce semnificativ expunerea la substanțe nocive și potențial nocive.

Dragoș Bucurenci

Potrivit celor doi invitați wall-street.ro, IQOS este primul produs electronic care livrează nicotină și primește o asemenea autorizație. În acest sens, decizia devine o premieră, care motivează compania Philip Morris International (PMI) să continue cercetările în vederea înlocuirii țigărilor clasice cu alternative mai bune.

IQOS este primul și singurul produs electronic cu nicotină căruia i s-a acordat autorizație de comercializare în cadrul procesului FDA pentru produs din tutun cu risc modificat.

Andrei Ghizdăvescu

Andrei Ghizdăvescu a mai declarat că această autorizație reprezintă un moment istoric pentru PMI. A fost un proces de trei ani și jumătate, în care FDA a analizat date despre caracterizarea produsului, modul de funcționare sau condițiile de utilizare. În plus, FDA a mai solicitat alte informații pe măsură ce dosarul a fost analizat. Datele depuse de PMI au fost disponibile și pe site-ul FDA și au fost supuse unei dezbateri publice. În 7 iulie, FDA a autorizat comercializarea IQOS ca produs din tutun cu risc modificat și, astfel, a determinat că emiterea acestei decizii pentru IQOS este adecvată pentru a promova sănătatea publică.

Mai multe detalii despre decizia care privește dispozitivul IQOS, dar și despre schimbările pe care pandemia de COVID-19 le-a adus în cadrul companiei Philip Morris International găsiți în video-ul de mai jos:

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri