Grupul suedez Holmbergs, specializat în producția de soluții de siguranță pentru pasagerii auto, își va reloca o parte din producția din Ungaria și Lituania în România, după achiziționarea recentă a companiei Te-Rox Prod, deținută de Doina Cepalis.

Astfel, România devine, prin fabricile Te-Rox Prod de la Pașcani, Roman și Ruginoasa, hub-ul central de producție al grupului, de unde produsele vor ajunge pe piețele din Europa, SUA și Asia, regiunea cu cea mai rapidă creștere în ultima perioadă. În spatele grupului suedez, cu o istorie de peste 80 de ani, se află fondul de investiții FSN Capital. Valoarea tranzacției nu a fost comunicată oficial către mass-media.

Doina Cepalis, fondatoarea și proprietara Te-Rox Prod, va avea în continuare un rol fundamental în grup, urmând să fie administrator al afacerilor din România ale grupului și să ocupe un loc în Consiliul de Administrație, în calitate de acționar.

„Prin vânzarea către Holmbergs se creează premisele dezvoltării brandului pe care l-am fondat în 2007 și care este astăzi o platformă industrială foarte bine organizată. Holmbergs a găsit în Te-Rox Prod partenerul potrivit pentru dezvoltarea producției în Europa deoarece avem structura de rezistență pe care aceștia o căutau pentru a implementa strategia de extindere.

Sunt sigură că tranzacția deschide noi perspective de dezvoltare și mă bucur că partenerii suedezi mută centrul de greutate al producției în România. Este o confirmare a talentului, pasiunii, cunoștințelor echipei Te-Rox, formată din 900 de oameni alături de care am crescut și am ajuns astăzi să avem o relevanță globală”, a spus Doina Cepalis, fondatoarea T-Rox Prod, care produce huse şi sisteme de siguranţă pentru scaunele auto pentru copii.

După un an de discuții preliminare, procesul de negociere și due diligence între Te-Rox Prod și Holmbergs a început în aprilie 2020 și s-a încheiat cu semnarea acordului de achiziție, pe 20 noiembrie 2020.

Citește și: Doina Cepalis: „Presiunea la noi în România rămâne doar pe antreprenor. Ni se cere totul și nu ni se oferă nimic”

Negocierile s-au purtat doar online

„Reușita mă bucură cu atât mai mult cu cât negocierile au avut loc în plină pandemie. A fost un proces de due diligence derulat în premieră exclusiv online, fără vizite la fabrici. Am avut consilieri profesioniști, care au contribuit la succesul procesului și aș vrea să mulțumesc echipei M&A a PwC România condusă de George Ureche, precum și caselor de avocatură D&B Davis si Baias și RTPR.”, a mai spus Doina Cepalis.

În 2007 când a fost înființată, Te-Rox Prod a avut afaceri de 250.000 de euro din vânzarea de huse și soluții de siguranță pentru scaunele auto pentru copii. Un an mai târziu, cifra de afaceri a crescut la 4 milioane de euro, pentru ca în 2009 să fie de 11 milioane de euro, propulsând-o în poziția de lider european.

Business-ul fondat de Doina Cepalis a încheiat anul 2019 cu afaceri de 87,2 milioane de lei, potrivit celor mai recente date raportate la Ministerul Finanțelor Publice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri