Holde Agri Invest, o companie românească care exploatează terenuri agricole, vrea să investească în acest an în 62 milioane euro în dezvoltarea afacerii. Din suma totală, aproximativ 30 de milioane de lei vor fi direcționați către extinderea suprafeței exploatate, iar alte 32 de milioane de lei către modernizarea fermelor existente.

„Ne dorim ca cele trei ferme pe care le operăm să performeze și mai bine și de asemenea, vrem să continuăm să extindem suprafața exploatată de Holde. Ne uităm la ferme cu potențial ridicat care ar putea atinge rapid performantă operațională dorită de noi și ar putea fi integrate relativ ușor în structura noastră”, a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Liviu Zăgan va participa la conferința Agricultura Viitorului - Noul peisaj din agricultură: Cum putem reporni motoarele. Dacă vrei să fii la curent cu ultimele trenduri în agricultură, înscrie-te gratuit la conferința Agricultura Viitorului AICI și fii alături de noi la unul dintre cele mai mari evenimente de profil.

Citește și Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, participă la Conferința „Agricultura Viitorului”, pe 3 iunie.

Investițiile planificate vor fi parțial finanțate prin operațiunea de majorare a capitalului social care va începe luna aceasta. Compania intenționează să atragă aproximativ 29 de milioane de lei printr-o operațiune de majorare a capitalului social prin emiterea a 21 de milioane de noi acțiuni ordinare, restul urmând să fie acoperite prin finanțare bancară.

Aproximativ 70% din capitalul atras de la investitorii Bursei de Valori București va fi direcționat către extinderea suprafeței exploatate prin achiziționarea fermelor situate în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Olt sau Constanța.

Holde Agri Invest exploatează în prezent 10.000 de hectare de teren agricol. Capitalul atras în operațiunea de majorare a capitalului, împreună cu finanțarea prin împrumuturi bancare, vor permite companiei să își extindă suprafața exploatată cu minimum 3.000 și până la 13.000 de hectare pe parcursul anului 2021.

Compania este în discuții avansate cu cinci ferme mari și trei mici, care ar putea fi ușor integrate în structura exploatației agricole curente și ar putea obține rapid performanțe operaționale ridicate.

Citește și Soluția inteligentă lansată de un IT-ist român: cum poți controla sera direct din telefonul mobil.

Restul de 30% din capitalul vizat va fi utilizat pentru modernizarea fermelor existente, crescând astfel profitabilitatea globală a companiei. Modernizarea fermelor include investiții în spații de stocare, utilaje, irigații - care pot maximiza producția - precum și investiții în proiecte agro-tehnice, care pot furniza sinergii afacerii Holde.

Pentru modernizarea fermelor, compania vrea să combine capitalul strâns prin majorarea de capital social în proporție de 15% și împrumuturile bancare care vor finanța 85% din investiții.

Finanțare pentru modernizarea fermelor Roșiori de Vede și Agromixt Buciumeni

Investițiile în modernizarea fermelor se vor concentra pe cele două ferme principale - Roșiori de Vede și Agromixt Buciumeni. Planul de dezvoltare include investiții de 6,3 milioane de lei în echipamente și utilaje pentru ferma Roșiori, 2 milioane de lei în sistemul de logistică al fermei conform conceptului propriu al Holde și 7 milioane de lei în extinderea silozului Călinești cu spații de stocare de 4.400 de tone special pregătite pentru producția ecologică, precum și în achiziționarea unei capacități suplimentare de însilozare de 6.000 de tone care urmează să fie anexată fermei Frumușani.

Pentru ferma Roșiori de Vede, până la sfârșitul anului 2021, Holde Agri Invest vrea să investească într-o platformă de colectare și stocare a gunoiului de grajd și o stație de compostare cu o capacitate de 10.000 de tone/an. Pentru Agromixt, investiția principală va fi în echipamente și utilaje, în valoare de 13,6 milioane de lei, 1,3 milioane de lei în logistică și 1,4 milioane de lei într-un proiect pilot de irigații.

Din investițiile totale de 32 de milioane de lei în modernizarea fermelor, Holde a implementat deja proiecte în valoare totală de 5,3 milioane de lei, din care suma de 4,2 milioane de lei a fost investită în echipamente și utilaje noi pentru ferma Agromixt. În prezent, sunt în curs de implementare investiții în valoare de 17 milioane de lei, în timp ce celelalte 9 milioane de lei sunt planificate pentru anul acesta.

Holde Agri Invest este o companie inițiată de un grup de antreprenori români în 2018. Compania exploatează aproximativ 10.000 de hectare de teren, organizate în două nuclee - ferma Roșiori situată în Roșiori de Vede (județul Teleorman) și Agromixt, situată în Buciumeni (județul Călărași). Începând din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publică cotată pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri