Cifra de afaceri a companiei Electrolux Romania, obtinuta in prima jumatate a anului 2005, s-a ridicat la 46 milioane euro, cu 21 la suta mai mult comparativ cu perioada similara din 2004.

In 2004, productivitatea fabricii Electrolux din Satu Mare a crescut cu 9,5 la suta fata de 2003, aceasta fiind axata pe constructia de aragazuri, fabrica realizand o buna parte din productia de aragazuri Zanussi din Europa.

Fabrica Electrolux de la Satu Mare are o piata de desfacere variata, iar productia se face atat pentru piata interna cat si pentru piata externa, anul trecut aducand noi piete de desfacere pentru aparatele Electrolux produse la fabrica din Satu Mare, mai precis tarile baltice, Israel, Finlanda, Rusia, Suedia si Norvegia.

In prezent, numarul de personal al fabricii Electrolux din Satu Mare este de 1.800 angajati.

Investitiile realizate de Electrolux Group la fabrica din Satu Mare, in primul semestru al anului 2005, in valoare totala de trei milioane euro, s-au concentrat pe dezvoltarea de produs. Pana in 2004, volumul total al investitiilor realizate de Electrolux Group in Romania se ridica la 19 milioane euro.

Compania este prezenta in Romania inca din 1995 si are in componenta o divizie de vanzari si marketing a produselor Electrolux in Romania, precum si o fabrica de aragazuri la Satu Mare, din care detine 99,52 la suta din actiuni.

La nivel global, Electrolux Group a inregistrat, in prima jumatate a anului 2005, vanzari in valoare de aproape 64 de milioane de coroane suedeze, cu un profit de peste doua milioane de coroane suedeze.

Din grupul Electrolux fac parte renumitele marci AEG, Electrolux, Zanussi, Frigidaire, Eureka si Husqvarna. In anul 2004, vanzarile grupului au fost de 121 de miliarde de coroane suedeze, iar numarul total de angajati este de 72.000.