Grupul de firme UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a avut, in primele 8 luni din 2009, afaceri de 73 mil. euro, in scadere cu 16% fata de aceeasi perioada din 2008, iar profitul net s-a micsorat cu 45%, la 4,3 mil. euro, de la 7,9 mil. euro.

In ceea ce priveste cifra de afaceri inregistrata de grupul de firme UTI in 2008, aceasta a crescut cu 66% fata de 2007. "Cifra de afaceri consolidata de 160 milioane euro si EBIDTA de 17,9 milioane euro reprezinta cea mai inalta performanta de pana acum a grupului format in urma cu 19 ani", precizeaza compania.

Pentru contracararea efectelor crizei economice si financiare, grupul a decis sa restructureze cateva linii de business pro-ciclice, sa reduca semnificativ costurilor fixe, dar sa si dezvolte linii noi de business in industrii anti-ciclice, a caror crestere accentuata a reusit sa contracareze in mare masura influenta crizei. "Astfel, scaderea temporara a veniturilor liniilor de business Tehnologia Informatiei si Comunicatii si Instalatii si Constructii a fost compensata de cresterea semnificativa a veniturilor liniilor de business Managementul Traficului si Facility Management, in timp ce in domeniul Sistemelor de Securitate si al Produselor s-au inregistrat rezultate liniare", potrivit UTI, anunta NewsIn.

Grupul a comunicat, de asemenea, ca, recent, Raiffeisen Bank S.A. a oferit UTI o limita globala cu o valoare ridicata, care va permite accesul mai rapid la surse de finantare, nespecificand insa despre ce suma este vorba.

Grupul UTI, companie cu capital majoritar romanesc, are o structura de holding, fiind organizata la nivel operational pe sase linii de business. Grupul produce solutii IT&C, de securitate, instalatii electrice si sisteme militare.

Companiile din cadrul grupului sunt UTI Systems, Firex Engineering, UTI Instal Construct, UTI Retail Solutions, UTI Facility Management, Cobra Security, Sorral International, UTI International, Certsign, UTI Traffic Management, UTI Communications Systems, UTI Grup si PRO Engineering. Grupul are peste 5.000 de angajati, incluzand agentii de paza ai firmei de profil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si