La sediul Institutului Bancar Roman (IBR) a avut loc, la jumatatea saptamanii trecute, Adunarea Generala a Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma ARCoR, organizatie non-guvernamentala si non-profit, care reuneste elite ale societatii romanesti din mediile academice, economice, sociale si culturale. ARCoR s-a infiintat, in Romania, ca asociatie a Clubului de la Roma (CoR) in 1993. Sub motto-ul CoR, "think globally, act locally": gandeste in termeni globali, actioneaza pe plan local.


In cadrul recentei reuniuni, a fost trecut in revista istoricul Clubului, infiintat la inceputul anilor '70 de catre Aurelio Peccei. Totodata, au fost prezentate viitoarele coordonate ale activitatii ARCoR.

A fost subliniata cu deosebire cerinta alinierii actiunilor locale ale societatii romanesti la tendintele mondiale globale, importanta perspectivei pe termen lung si obligativitatea de a raporta proiectele nationale la tendintele mondiale.

ARCoR va continua astfel sa fie un centru de reflectie, dezbateri, analiza si luari de pozitie a problemelor nationale, dar si globale ale omenirii. ARCoR va initia un ciclu de conferinte si dezbateri publice care va debuta pe data de 3 februarie, la sediul Institutului Bancar Roman, cu tema "Romania in era cunoasterii".

ARCoR si-a stabilit sediul la Institutul Bancar Roman. Componenta Consiliului Director este urmatoarea: Presedinte - Mugur Isarescu; Vicepresedinti -Virgiliu N. Constantinescu; Nicolae Danila; Mircea Malita; Teodor Melescanu; Petru Rares; Secretar General - Calin Georgescu; Director Executiv - Ilinca Popescu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri