La sediul Institutului Bancar Roman (IBR) a avut loc, la jumatatea saptamanii trecute, Adunarea Generala a Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma ARCoR, organizatie non-guvernamentala si non-profit, care reuneste elite ale societatii romanesti din mediile academice, economice, sociale si culturale. ARCoR s-a infiintat, in Romania, ca asociatie a Clubului de la Roma (CoR) in 1993. Sub motto-ul CoR, "think globally, act locally": gandeste in termeni globali, actioneaza pe plan local.

In cadrul recentei reuniuni, a fost trecut in revista istoricul Clubului, infiintat la inceputul anilor '70 de catre Aurelio Peccei. Totodata, au fost prezentate viitoarele coordonate ale activitatii ARCoR.

A fost subliniata cu deosebire cerinta alinierii actiunilor locale ale societatii romanesti la tendintele mondiale globale, importanta perspectivei pe termen lung si obligativitatea de a raporta proiectele nationale la tendintele mondiale.

ARCoR va continua astfel sa fie un centru de reflectie, dezbateri, analiza si luari de pozitie a problemelor nationale, dar si globale ale omenirii. ARCoR va initia un ciclu de conferinte si dezbateri publice care va debuta pe data de 3 februarie, la sediul Institutului Bancar Roman, cu tema "Romania in era cunoasterii".

ARCoR si-a stabilit sediul la Institutul Bancar Roman. Componenta Consiliului Director este urmatoarea: Presedinte - Mugur Isarescu; Vicepresedinti -Virgiliu N. Constantinescu; Nicolae Danila; Mircea Malita; Teodor Melescanu; Petru Rares; Secretar General - Calin Georgescu; Director Executiv - Ilinca Popescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Cum se transformă o afacere de familie în una de top 3 pe ţară
Setari Cookie-uri