Evolutia a fost influentata de cresterile din industria extractiva, de 8,7%, si din industria prelucratoare -3,1%.

"Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria bunurilor de folosinta indelungata (+13,8%), industria bunurilor de uz curent (+5,7%), industria bunurilor intermediare (+2,8%), industria energetica (+2,2%) si industria bunurilor de capital (+0,9%)", se arata intr-un comunicat al INS.

In iulie, comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri din industrie a crescut pe total industrie cu 0,5%, datorita industriei prelucratoare (+0,6%). Industria extractiva a scazut cu 0,4%.

Fata de iulie 2011 avansul a fost de 5%, datorita cresterilor inregistrate in industria extractivǎ (17,9%) si in industria prelucratoare (4,6%).

Comenzile noi din industrie au crescut in primele sapte luni cu 0,5%

Comenzile noi din industrie au crescut in primele sapte luni ale anului, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 0,5% pe total piata interna si piata externa, a anuntat INS.

Evolutia a fost sustinuta de cresterile inregistrate de industria bunurilor de folosinta indelungata (13,7%), industria bunurilor de uz curent (8,4%) si industria bunurilor intermediare (2,9%). Industria bunurilor de capital a scazut cu 3,9%.

In iulie, fata de luna precedenta, comenzile noi din industrie au scǎzut cu 12%, ca urmare a scǎderilor inregistrate in industria bunurilor de capital (13,2%), industria bunurilor intermediare (12,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (10,8%) si industria bunurilor de uz curent (4,2%), se arata intr-un comunicat al INS.

Comparativ cu iulie 2011 indicatorul a fost mai mic cu 1,6%.