Lungu a spus, intr-o conferinta de presa, ca a avut discutii cu o delegatie formata din reprezentantii bancii Raiffeisen International, ai Kontrollbank din Austria si ai firmei austriece Urbas, care va asigura echipamentele necesare constructiei centralei si cu cei ai firmei Adrem Invest care vor implementa proiectul.

Potrivit acestuia, reprezentantul Raiffeisen, Philipp Czaika, ar fi anuntat ca boardu-ul bancii a aprobat finantarea imprumutului necesar constructiei noii centrale termice si ca inainte de semnarea contractului de finantare trebuia purtata o discutie si cu reprezentantii autoritatilor sucevene, beneficiare ale proiectului, scrie Mediafax.

"Mi-a dat confirmarea ca proiectul va prinde contur", a spus Lungu.

El a subliniat ca este "un lucru mare" ca s-a obtinut aceasta finantare, mai ales in actualele conditii economice si pe fondul insolventei Hidroelectrica, care a provocat prudenta in finantarea proiectelor energetice in Romania.

Ion Lungu si-a exprimat increderea ca in primavara anului viitor va fi functionala noua centrala termica a orasului care va fi dimensionata noilor cerinte ale pietei de termoficare a municipiului.

Citeste si:

El nu a putut preciza valoarea creditului pe care Adrem Invest il va obtine de la banca austriaca.

Firma de inginerie industriala Adrem Invest Bucuresti a castigat in primavara anului 2011 licitatia organizata de Primaria Suceava pentru construirea unei centrale termice in oras si infiintarea unei noi societati de termoficare.Combustibilul pe care va functiona centrala va fi gazul metan in timpul iernii si biomasa pe perioada de vara.

Compania Adrem Invest Bucuresti sustinea, in luna februarie, ca va incepe constructia termocentralei de peste 60 milioane euro de la Suceava in luna aprilie, cu doua luni mai tarziu fata de planul initial, din cauza ca inca nu a finalizat detaliile tehnice, iar apoi a anuntat ca finantarea va fi asigurata de UniCredit.

Ulterior, in luna iunie Adrem Invest a subconcesionat contractul firmei Bioenergie Suceava SRL, care face parte din acelasi grup intrucat, pentru asigurarea finantarii, banca a cerut Adrem Invest sa creeze o firma separata care sa puna in aplicare proiectul de constructie a noii centrale termice.

Pentru realizarea acestui proiect Primaria Suceava si societatea Termica SA Suceava pun la dispozitie terenul si utilitatile.