"Am vazut si demonstratia ca nimic la mediu nu se intampla la Rosia Montana - au fost sustinerile doamnei Rovanei Plumb. Nu e adevarat. Investitorul isi asuma sa aduca materialul dislocat inapoi, dar nu va mai fi aceeasi cantitate, deci varfurile acelea nu se mai refac integral. Dimpotriva, vor fi mult mai tesite, dar vor fi impadurite. Deci nu se mai reface mediul asa cum a fost", a spus seful statului, citat de Mediafax.

El a aratat ca, pe de alta parte, se vor taia circa 300 de hectare de padure, dar conditia premergatoare inceperii exploatarii este sa se planteze 1000 de hectare de padure.

"Pe de alta parte, mai e cealalta inovatie - se taie padurile. Da, se taie padurile, 255-300 de hectare de padure. Dar e conditia premergatoare inceperii exploatarii sa se planteze 1000 de hectare. Lucurrile astea trebuie spuse oamenilor ca sa poata cantari corect. Deci este un pr care va afecta mediul", a spus Basescu.

Citeste si:

Seful statului a aratat ca din cei patru munti care fac obeictul proiectului, doi sunt deja "retezati" de catre exploatarile din vremea comunismului.

"Mai e un lucru care e iar o parte din miciuna: cei patru munti care vor fi retezati. Dragii mei, doi sunt retezati la ora asta de exploatrairle din vremea comunismului. Deci informarea corecta mi se pare esentiala", a mai spus seful statului.