Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta USL, ca pana la finalul acestei luni vor fi puse cap la cap diferite scenarii in privinta masurilor economice pentru 2014 si a impactului bugetar, scrie Mediafax.

Astfel, in USL se va decide daca va fi redus CAS sau va fi eliminat impozitul pe salariul minim.

Premierul a precizat ca la finalul acestei luni va veni in Romania misiunea oficiala a CE, FMI si BM, iar pana atunci vor fi realizate "diverse scenarii care tin de incasari", de majorari bugetare pe anumite sectiuni sau datorii care vor trebui achitate in 2014.

"Imediat ce avem aceste rezultate vom veni la USL si prezentam cand sunt coapte. (...) Nu pot fi amandoua (masurile aplicate - n.r.) o data, poate fi ori una, ori alta, dar intai trebuie sa ne uitam pe spatiul fiscal si pe cati bani avem", a mai spus premierul.

Ponta a precizat ca in luna octombrie va fi operata o rectificarea bugetara.

Citeste si:
Victor Ponta: Primesc sute de mesaje de la cei de la PSD
Victor Ponta: Primesc sute de...

"Maine, la Camera Deputatilor, impreuna cu ministrul Eugen Teodorovici voi prezenta Camerei Deputatilor, dupa aceea daca va fi cazul si la Senat, stadiul actual al acordului de parteneriat intre Romania si UE privind mecanismul financiar multianual, bugetul 2014 - 2020", a declarat Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat in privinta bugetului ca este o urgenta stabilirea formulei de descentralizare.

"Urgenta este pregatirea bugetului, pentru ca in functie de deciziile pe care le luam referitoare la cata, unde si cand descentralizare, de asemenea alte masuri pe care le-am discutat, o varianta reducerea CAS, trebuie sa intre in conceptul bugetului, in contructia bugetului si aceasta este de fapt prioritatea si pentru Guvern si pentru Parlament", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a explicat ca nu mai este nevoie ca acordurile cu FMI sa fie prelungite pentru ca, in cazul actualului acord, Guvernul si-a atins toate tintele convenite si nu a mai imprumutat o noua transa de bani.

Citeste si:
Declaratiile "deputatului PSD traseist", in oglinda
Declaratiile "deputatului PSD...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Surse: Se pregateste un puci in PSD, Dancila ar putea fi inlaturata