Romania a incheiat anul 2013 cu un deficit bugetar de 2,5% din PIB, a anuntat, luni seara, premierul Victor Ponta. "Am incheiat acest an (2013-n.r.) - acum lucrurile sunt foarte clare - cu un deficit de 2,5% din PIB, ceea ce la nivel european suntem destul de putine tari sub 3%. Avem de asemenea cresterea economica mai mare decat cea prognozata", a spus Ponta la Romania TV, potrivit Mediafax.

Deficitul bugetar a crescut in luna noiembrie cu 2,2 miliarde de lei, de la 7,6 miliarde de lei in luna anterioara la 9,8 miliarde de lei, respectiv 1,56% din PIB, nivel cu aproape un punct procentual sub tinta de 2,5% convenita pentru acest an cu Fondul Monetar International.

Dupa primele zece luni, deficitul bugetului general consolidat reprezenta 1,21% din PIB. Executia bugetara s-a incheiat cu excedent in luna octombrie.

Autoritatile romane au negociat cu FMI in luna noiembrie o noua tinta de deficit pentru acest an, in crestere de la 2,3% la 2,5% din PIB, diferenta care sa se reflecte exclusiv in cheltuieli suplimentare pentru co-finantarea proiectelor realizate din fonduri europene.

Citeste si:
Noul plan de dezvoltare: 17 miliarde de euro pentru productie
Costin Borc: 17 miliarde de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »



Citeste si
Victor Ponta critica rectificarea bugetara anuntata de Guvern