Carnea de pui, mai ieftina la poarta fermei. Crescatorii risca falimentul

Carnea de pui s-a ieftinit cu 7% la poarta fermei, la presiunea cumparatorilor, iar la pretul de 7 lei pe kilogram fara TVA, producatorii se plang ca au pierderi si ca risca intrarea in insolventa, scrie Mediafax.

"Pretul conteaza foarte mult pentru consumator. Carnea de pui este cea mai ieftina, cam 7 lei pe kilogram, fara TVA, la poarta fabricii. La pretul asta dam faliment", a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.

El a spus ca anul trecut, carnea de pui se vindea la poarta fabricii cu 7,5 lei pe kilogram, fara TVA, pret la care producatori abia isi acopereau cheltuielile.

Potrivit reprezentantului asociatiei, carnea s-a ieftinit la presiunea pietei.

"Practic, la pretul cu care se vinde carnea acum, producatorii inregistreaza pierderi si s-ar putea sa aiba probleme in viitor. Daca s-ar ajunge din nou la 7,5 lei pe kilogram ar fi mai bine", apreciaza Van.

Citeste si:
Ionel Arion, ProAgro: Românii mănâncă foarte prost. În România poți...
Ionel Arion, ProAgro: Românii...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Consumul de carne de pui in Romania este 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeana, Consumul a urcat din 1990, cand era 16 kilograme pe an, pana la 24 kilograme, in 2009, dupa care a inceput sa scada.

Productia avicola din Romania, insumand carnea de pui, ouale si materialul biologic, depaseste un miliard de euro pe an.

Sursa foto: Gaina, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri