Volumul lucrarilor de constructii a crescut pe ansamblu cu 12,2% in primele patru luni, ca serie bruta, evolutie sustinuta de avansul inregistrat de constructiile de cladiri rezidentiale, cu 38,4%, constructiile ingineresti, cu 9,7%, si de cladirile nerezidentiale, cu 6%, potrivit datelor INS.

Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale cu 19,3 %, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 14,8% si la lucrarile de constructii noi cu 10%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica, scrie Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 11,9%, cu un avans de 19,7% la lucrarile de reparatii capitale, de 11,8% la lucrarile de constructii noi si de 11,7% la lucrarile de intretinere si reparatii curente.

Pe obiecte de constructii, s-au consemnat cresteri pentru cladirile rezidentiale si cele nerezidentiale cu 39,5%, respectiv 11%, in timp ce constructiile ingineresti au scazut cu 0,5%. In aprilie, lucrarile de constructii au avut un recul fata de martie de 0,8% ca serie bruta si de 3,3% ca serie ajustata.

Reducerea pe serie bruta a fost evidentiata la lucrarile de constructii noi, cu 8,4%, si la cele de reparatii capitale, cu 2,2%. In schimb, lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 25,5%. De asemenea, cladirile rezidentiale au consemnat un avans de 10,8%, iar cele nerezidentiale de 0,8%, insa pentru constructiile ingineresti s-a constatat o reducere cu 5,2%.

Citeste si:
Romanii nu mai cumpara metri patrati, ci vor "smart-home"
Mauricio Mesa Gomez, Cordia:...

Pe seria ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate lucrarile de constructii noi au avut un regres de 10,9%, iar cele de reparatii capitale de 3,5%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 10,7%.

Pe obiecte de constructii, constructiile ingineresti au scazut cu 5,8%. S-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 9,6%, respectiv cu 2,1%. Comparativ cu aprilie anul trecut, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 10,3% si cu 10,8% ca serie ajustata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cum poate descifra evolutia casatoriilor viitorul pietei rezidentiale
Setari Cookie-uri