Aura Raducu are 59 de ani si a absolvit in anul 1980 Facultatea de Chimie Industriala, iar timp de mai multi ani a fost manager de program si politici europene in cadrul Directiei Generale Regio a Comisiei Europene, anunta Mediafax.

Ea a lucrat si la BERD, ca expert finatari europene si internationale pe proiecte de infrastructura si mediu.

De asemenea, a coordonat planurile de mobilitate urbana durabila (PMUD) pentru Bucuresti, Ilfov si polii de crestere din Romania.
Ministrul propus pentru portofoliul Fondurilor Europene, Aura Raducu, critica in 2011, la o conferinta despre finantarea sustenabila a sistemelor de sanatate, rata de absorbtie a fondurilor europene.

Citeste si:

”Cu doar 5% fonduri cheltuite din cele peste 20 de miliarde de euro pe care UE ni le-a pus la dispozitie incepand cu anul 2007, Romania se afla pe ultimul loc in UE intr-un clasament al absorbtiei de bani europeni. Intai trebuie numiti factorii de decizie si apoi responsabilitatile. Din 2006 incercam sa aflam, de pilda, daca sanatatea este o prioritate nationala. Am cerut lista spitalelor regionale si nu ni s-a dat. Acum am cerut-o pe cea a spitalelor judetene. Proiectele care sunt depuse nu sunt niste proiecte propriu-zise, ci o lista de dorinte”, spunea, atunci, Raducu.

Aura Raducu a fost propusa, duminica, de premierul desemnat Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Fondurilor Europene, in Cabinetul de 21 de ministri.

Sursa foto: Freedom House