Ministrul Fondurilor Europene: Aura Raducu, expert la BERD si specialist la Comisia Europeana

Aura Raducu, propusa pentru portofoliul Fondurilor Europene, a lucrat ca expert la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), unde s-a ocupat de proiectele de infrastructura si mediu, dar si ca specialist al Comisiei Europene, la Directia Generala Regio.

Aura Raducu are 59 de ani si a absolvit in anul 1980 Facultatea de Chimie Industriala, iar timp de mai multi ani a fost manager de program si politici europene in cadrul Directiei Generale Regio a Comisiei Europene, anunta Mediafax.

Ea a lucrat si la BERD, ca expert finatari europene si internationale pe proiecte de infrastructura si mediu.

De asemenea, a coordonat planurile de mobilitate urbana durabila (PMUD) pentru Bucuresti, Ilfov si polii de crestere din Romania.
Ministrul propus pentru portofoliul Fondurilor Europene, Aura Raducu, critica in 2011, la o conferinta despre finantarea sustenabila a sistemelor de sanatate, rata de absorbtie a fondurilor europene.

”Cu doar 5% fonduri cheltuite din cele peste 20 de miliarde de euro pe care UE ni le-a pus la dispozitie incepand cu anul 2007, Romania se afla pe ultimul loc in UE intr-un clasament al absorbtiei de bani europeni. Intai trebuie numiti factorii de decizie si apoi responsabilitatile. Din 2006 incercam sa aflam, de pilda, daca sanatatea este o prioritate nationala. Am cerut lista spitalelor regionale si nu ni s-a dat. Acum am cerut-o pe cea a spitalelor judetene. Proiectele care sunt depuse nu sunt niste proiecte propriu-zise, ci o lista de dorinte”, spunea, atunci, Raducu.

Citeste si:
Cristian Ghinea a fost propus la conducerea Fondurilor Europene
Cristian Ghinea, consilierul...

Aura Raducu a fost propusa, duminica, de premierul desemnat Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Fondurilor Europene, in Cabinetul de 21 de ministri.

Sursa foto: Freedom House

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Creștere de 25% a valorii importului de produse lactate și miere în primul trimestru al anului 2020
Setari Cookie-uri