"Ministerul Transporturilor a cerut in bugetul pentru acest an circa 13 miliarde lei, inclusiv sumele la rectificarea bugetara si cele din fonduri europene, in timp ce executia reprezinta circa 20% pana in prezent. Atunci cum pot sa aloc eu sectorului de transporturi pentru 2016 sumele pe care le-au cerut, adica 29 miliarde de lei, in conditiile in care nu se cheltuie?", a mentionat Teodorovici. miercuri, la conferinta de prezentare a bilantului de mandat.

El a aratat ca Ministerul Finantelor nu poate sa priveze sectoare precum sanatatea, educatia sau apararea si sa aloce Transporturilor sumele cerute, in speranta ca ministerul va realiza efectiv cheltuielile respective pe proiecte de investitii.

"Foarte bine, sa cheltuie, sa vina cu facturi si atunci Ministerul de Finante le va asigura plata acestora. (...) Chiar daca ai cheltui toti banii intr-un an, nu ti-as aloca toti banii de la inceputul anului, pentru ca eu trebuie sa-ti pun banii acolo in ziua in care tu ai nevoie, in tot acest timp eu trebuie sa rulez acesti bani, ca stat", a adaugat Teodorovici.

El s-a aratat totodata sceptic ca noul ministru al Transporturilor va avea capacitatea sa gestioneze mai bine proiectele si sa construiasca autostrazi, spunand ca trebuie sa spere mai mult pentru realizarea acestor obiective.

Sursa foto: Mediafax Foto