Actiunile marilor companii europene sunt in declin vineri si se indreapta spre cea mai slaba evolutie saptamanala din ultimele noua luni, pietele fiind agitate de riscurile politice, transmite MarketWatch.

Indicele Stoxx Europe 600 este in scadere cu 0,8%, toate componentele industriale ale acestui avand o evolutie negativa, cu precadere cel al sectorului sanatatii, financiar si al serviciilor de consum. Declinul saptamanal ar fi de 3,7%, cel mai amplu din februarie, conform News.ro

“Cu doar cateva zile inainte de alegerile preidentiale din SUA, scorurile stranse din sondaje continua sa provoace nervozitate in piata”, a spus intr-o nota adresata investitorilor Michael Hewson, analist sef la CMC Markets UK.

Sondajele arata ca in cursa pentru Casa Alba distanta dintre republicanul Donald Trump si democrata Hillar Clinton este scadere, aceasta din urma fiind considerata o forta mai stabila pentru pietele financiare.

Alegerile vor avea loc pe 8 noiembrie. Declinul din Europa urmeaza tendinta din SUA, unde indicele S&P 500 a inchis joi in scadere cu 0,44%, marcand al optulea declin consecutiv, cel mai lung dupa octombrie 2008.

Riscurile politice au impact si asupra actiunilor listate la Londra, indicele FTSE 100 fiind in coborare cu 1,3%. Lira sterlina este in crestere cu 0,1%, spre 1,25 dolari pe unitate. Moneda britanica a revenit joi pe crestere, dupa ce Inalta Curte a decis ca Guvernul are nevoie de acordul Parlamentului pentru a declansa Acordul 50 in vederea Brexit.

Actiunile International Consolidated Airlines Group scad cu 3,7%, dupa ce compania mama a British Airways a redus previziunile financiare pentru a include impactul deprecierii lirei sterline de dupa referendumul din iunie pentru iesirea din UE a Marii Britanii.

Titlurile LafargeHolcim sunt insa in urcare cu 3,1%, ca urmare a anuntarii cresterii profitului net in trimestrul al treilea, in pofida scaderii vanzarilor. Indicele DAX 30 al bursei din Frankfurt este in coborare cu 0,85%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,75, ir IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,9%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri