Felul in care Gabriela Firea si primarii de sectoare stiu sa conduca Bucurestiul se vede cu ochiul liber – cladiri care stau sa cada, trafic absolut infernal, poluare la tot pasul, niciun proiect important de infrastructura; in schimb Gabriela Firea a infiintat 22 de firme adiacente Primariei, in care a pompat deja sute de milioane de euro, fara ca acestea sa faca nimic. Firmele respective au devenit gazde ale “clientelei de partid”, oameni platiti cu salarii de mii de euro si care nu fac nimic.

Aceasta este, fara doar si poate, una dintre cele mai mari “investitii” paguboase pe care a suferit-o Bucurestiul in ultimii zeci de ani si una contestata puternic de opozitia USR si PNL.

Mai mult, Primaria Bucuresti a devenit o institutie complet ermetica. Daca in trecut, desi cu intarziere, raspundeau intrebarilor legitime ale wall-street.ro, in prezent, intr-un profund dispret fata de legea accesului la informatii de interes public, refuza sa mai ofere informatii privind investitiile fara sens care ne sunt semnalate de cititori. Unele intrebari, precum investitia in ziarul de propaganda “Bucurestiul Meu”, asteapta raspuns de mai bine de sase luni.

Pastele a ramas unul dintre principalele motoare de achizitii inutile ale primariilor din Bucuresti.

PMB nu mai poate ascunde:...
Citeste si: PMB nu mai poate ascunde: Bucurestiul, un pericol constant

Astfel, in Sectorul 1, primaria condusa de Dan Tudorache a inchiriat de la o firma preferata inclusiv de Primaria Sectorului 6, Next Level Project Construct SRL, 2 „cadouri cu funda 3D” in valoare de 5.500 de lei, un „inger 3D” – 11.500 de lei, un „Ou 3D” – 12.960 lei, un „Iepure 3D” – 12.000 de lei.

In Sectorul 6, primarie condusa de Gabriel Mutu, se investeste foarte mult in PR si comunicare. De la inceputul anului curent s-au investit deja peste 400.000 de lei fara TVA, o parte din suma fiind oferita firmei INV Consulting Project SRL. Cine este actionar al acestei firme? Voicu Mirela de la Antena 3, televiziune de propaganda pentru PSD.

Sursa captura

Ce spune Gabriela Firea...
Citeste si: Reactia primarului Gabriela Firea la problemele autobuzelor Otokar

Iepurasii giganti, kitsch marca Gabriela Firea, sunt inchiriati tot de la Next Level Project Construct SRL, firma infiintata in 2017 si care deja are contracte de sute de mii de euro cu primariile din Bucuresti. Actionarii Voicu Ilie si Dobra Alexandru par a fi antreprenori extraordinari. Mai jos, cateva dintre contractele noii firme.

La sectorul 3, primarie condusa de Robert Negoita, o firma proaspat infiintata (cum altfel?) a primit rapid un contract de 15.000 de euro + TVA pentru servicii de consultanta economica.

Companiile de stat au...
Citeste si: Firmele lui Firea, cheltuieli de peste 2 milioane de lei in doua zile

Altex si eMag ar trebui sa se considere norocoase - autoritatile publice din Romania isi cumpara pe banda rulanta iPhone-uri.

ARCUB, una dintre principalele institutii-client ale Gabrielei Firea, gazduita, ironic, intr-o cladire cu risc seismic ridicat, a mai primit un contract pentru servicii de promovare de peste 30.000 de lei, fara TVA, pentru 3 luni de zile.

Dupa cum spuneam, firmele infiintate de Gabriela Firea inghit bani cu nemiluita. Astfel, de la inceputul anului, cele mai mari 20 de achizitii directe ale companiilor Primariei Bucuresti au costat bucurestenii peste 1,7 milioane de lei. In total insa sunt circa 480 de achizitii, suma totala a acestora depasind 3 milioane de lei, fara TVA.

Evident, unele dintre companiile care au primit bani nu au istoric, fiind paravane perfecte pentru atragerea de fonduri pentru Partidul Social Democrat.

Acestea sunt doar cateva exemple de contracte prin intermediul carora banii sunt aruncati pe fereastra, in loc de a fi investiti cu cap in infrastructura, consolidarea cladirilor sau spatii verzi.

Cum ati caracteriza activitatea primarilor din Bucuresti? Ce ati dori sa faca mai mult? Va incurajam sa comentati.

Sursa foto