Proiectul initiat de Liviu Dragnea si Serban Nicolae care prevede ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) sa fie obligata sa repatrieze 91,5% din aurul depozitat de Romania in strainatate a trecut azi de Camera Deputatilor, decizionala, potrivit Ziare.com.

Decizia a fost luata cu 165 de voturi favorabile, 90 impotriva si trei abtineri. PNL si USR au ajuntat ca vor contesta legea la Curtea Constitutionala.

„Eu nu l-am auzit niciodata pe domnul Mugur Isarescu contestand proiectul. Sunt consilieri de la BNR care au spus multe prostii, multe minciuni. Propovaduiau ca nu va functiona programul de guvernare. Cand eu vad o pozitie oficiala a guvernatorului BNR atunci sa ma intrebati”, a fost prima reactie a lui Dragnea dupa adoptarea proiectului de lege.

Intrebat despre un punct de vedere al Guvernului legat de neclaritatea destinatiei aurului in tara, Dragnea raspuns raspicat: „Guvernul este foarte prolific in ultima vreme la puncte de vedere”.

Unul dintre argumentele invocate pentru acest proiect este ca, de 10 ani Romania tine o mare parte din aur in Banca Angliei si nu primeste dobanda, ba chiar plateste chirie pentru pastrare.

Citeste si:
Control pe Insula Belina. Construcții ilegale: foișor, ponton,...
Control pe Insula Belina....

In prezent, Romania are rezerve de aur de aproape 104 tone, din care aproape 60% este depozitat in Marea Britanie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Furnizorii de gaze fac o golănie cu preţurile din oferte
Setari Cookie-uri