Liviu Dragnea este descris in The Guardian "figura din umbra care are de fapt puterea in Romania". Ziarul britanic face referire la afirmatia fostului premier al Romaniei, Victor Ponta care sustine ca ideologia lui Dragnea este "el insusi", scrie Digi24.

Potrivit cotidianului britanic, liderii de la Bruxelles au ajuns sa fie in aceeasi masura ingrijorati de Dragnea cat sunt de premierul ungar Viktor Orban sau de liderul partidului Lege si Justitie din Polonia, Jaroslaw Kaczynski , desi Dragnea nu este atat de cunoscut, pentru ca el coordoneaza lucrurile din culise.

Putini se indoiesc ca el este cel care ia deciziile si conduce de fapt guvernul, chiar daca a fost condamnat pentru frauda electorala”, se arata in analiza The Guardian, citata de News.ro.

„Este o rusine si o oportunitate mare ratata”, declara Victor Ponta pentru The Guardian, facand referire la mandatul Romaniei pentru presedintia Consiliului UE.

El este persoana care face tot, le da ordine ministrilor, prim-ministrului, ei sunt toti plastilina in mainile lui”, a adaugat fostul premier.

Ziarul britanic precizeaza ca Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la trei ani si jumatate de inchisoare pentru abuz de putere intr-un proces de coruptie si ca exista suspiciuni ca Dragnea a acumulat avere alaturi de familia sa printr-o companie lipsita de transparenta – Tel Drum – acumuland fonduri europene. Dragnea a refuzat o cerere de interviu din partea The Guardian.

The Guardian noteaza si ca guvernul roman incearca de ceva vreme sa aprobe legea amnistiei care l-ar ajuta direct pe Dragnea sa scape de inchisoare. Pentru a obtine sustinerea poporului, PSD a portretizat lupta-anticoruptie ca fiind un atac asupra Romaniei, pe fondul criticilor din partea Uniunii Europene, sustin autorii articolului.

La Bruxelles, exista nemultumiri privind directia luata de Romania.

„Stiam clar atunci ca Romania si Bulgaria nu erau pregatite. Greseala a fost ca am sperat ca daca vor deveni state membre aceste tari se vor alinia automat la standardele europene ... Poti sa pui presiune pe o tara cand doreste sa devina stat membru, dar dupa ce este deja membru, posibilitatea de a obtine reforme este mult mai mica. Este un esec al sistemului nostru”, a afirmat o sursa din UE implicata in procesul de aderare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri