Primaria Arad propune o cotizatie de 0,5 euro pe cap de locuitor pentru functionarea Aliantei Vestului

Primaria Arad va propune Consiliului Local sa adopte o hotarare prin care fiecare locuitor al orasului sa plateasca o contributie de 0,5 euro pe an pentru functionarea Aliantei Vestului, o decizie similara fiind luata deja in Cluj-Napoca, saptamana trecuta, noteaza Agerpres.

Primarul interimar al Aradului, Calin Bibart, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca statutul si actul de constituire ale Asociatiei Alianta Vestului vor fi supuse aprobarii Consiliului Local cel tarziu in luna august, in aceste documente fiind prevazuta si contributia orasului la bugetul de functionare al asociatiei.

"La nivelul Aliantei s-a decis sa existe o contributie de 0,5 euro pe cap de locuitor, iar la Cluj-Napoca s-a adoptat deja decizia. Noi acum am finalizat documentatia si vom intra cu ea in Consiliul Local. Aceasta cotizatie anuala este necesara pentru acoperirea cheltuielilor de functionare a aparatului tehnic operational", a precizat Bibart.

Municipiul Arad ar urma sa contribuie anual cu aproximativ 80.000 de euro, suma fiind raportata la o populatie de 160.000 de locuitori.

Gheorghe Falca nu va mai face parte din Alianta Vestului, numele sau fiind deja inlocuit in documentele ce vor fi supuse aprobarii CL Arad cu cel al primarului interimar, Calin Bibart, Falca fiind ales europarlamentar.

Citeste si:
Aradul va cheltui 50 mil. euro in competitia Capitala Culturala
Aradul va cheltui 50 mil....

Alianta Vestului a fost infiintata in decembrie 2018, de primarii din Timisoara, Cluj-Napoca, Arad si Oradea, avand ca scop atragerea fondurilor europene, in parteneriat cu Guvernul Romaniei, pentru proiecte care privesc dezvoltarea regiunii.

Sursa foto: MonumentalArt / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri