Ministrul Economiei: Restaurantele s-ar putea deschide la 1 iulie

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că restaurantele s-ar putea deschide la 1 iulie.

„Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai aşteptăm două săptămâni. Ne-am propus ca termen 1 iulie. Că o fac săptămâna viitoare din punct de vedere populistic sau mai stăm o săptămână şi o facem natural practic este acelaşi lucru. Dar nu trebuie să dăm peste cap ceea ce spun specialiştii şi, dacă ei recomandă, eu cred că ar trebui să-i ascultăm", a spus Popescu, întrebat despre decizia PSD de a nu vota prelungirea stării de alertă dacă nu se va veni cu măsuri concrete pentru redeschiderea restaurantelor, inclusiv în interiorul acestor unităţi.

Eu cred că dacă toţi respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise şi restaurantele. Exact când, în mod normal, în România începe sezonul real turistic", a susţinut el, citat de Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a declarat, recent, că deschiderea restaurantelor în spaţii închise este o măsură prematură, care poate duce, potrivit evaluării de risc epidemiologic pe care a făcut-o, la o creştere a numărului de infectări cu noul tip de coronavirus,

O nouă serie de măsuri de relaxare sunt aplicate de luni pe teritoriul României, între acestea numărându-se deschiderea mall-urilor, cu excepţia restaurantelor, cafenelelor, locurilor de joacă, sălilor de jocuri şi cinematografelor situate în interiorul acestora, precum şi deschiderea piscinelor exterioare şi a sălilor de sport/fitness. De asemenea, se reiau zborurile spre și dinspre 17 țări.

Până astăzi, 15 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.165 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), potrivit cifrelor oficiale publicate de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.817 au fost declarate vindecate și externate. 166 de noi cazuri au fost raportate luni, adică jumătate față duminică (320), atunci când se înregistrase o creștere puternică.

Citeste si:
KFC deschide un nou restaurant în Baia Mare
KFC deschide un nou...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Garantarea creditelor pentru companiile mari a fost aprobată
Setari Cookie-uri