Premierul Florin Cîțu a transmis că această creștere a prețurilor este una termporară, în condițiile în care sălăriile vor crește constant, așa cum arată și BNR.

„BNR a prezentat raportul pe inflație. Decizie BNR săptămâna trecută a fost de a nu crește dobânzile, ceea ce pentru mine arată că această creștere a prețurilor este temporară, pentru că dacă Banca Centrală ar fi crezut că este o creștere a prețurilor care să fie permanetizată, atunci ar fi luat o decizie de creștere a dobânzilor. Avem de acolo un semnal”, a spus Cîțu.

Premierul precizează că BNR arată că rata inflației este mare cam peste tot în Europa, fiind un fenomen global. Astfel că, faptul că BNR a menținut rata dobânzii constantă la ultima decizie și arată inflație care revine sub 3% în orizontul de politică monetară arată că este o creștere temporară de prețuri, unde veniturile sunt creșteri permanente.

„Interesant este că salariul mediu nominal net a crescut față de anul trecut cu 7,4% și chiar cel real crește cu 3,3%. Având în vedere că această creștere a prețurilor este temporară, veniturile cresc permanent, eu cred că lucrurile se vor îmbunătăți. Dacă BNR ar fi fost îngrijorată de o explozie a prețurilor, am fi văzut o reacție a ei. În acest moment nu avem acest lucru”, a declarat Florin Cîțu.

Sursa foto: Facebook/Florin Cîțu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri